Οφείλει η ΕΠΟ να μας πει πού διαφώνησαν με τον Φαν'τ Σχιπ στο «πλάνο Κατάρ»

Δημήτρης Κανελλάκης27 Νοεμβρίου 2021

Ομολογώ ότι δεν με ξάφνιασε καθόλου η χθεσινή ανακοίνωση, αρχικά, του Φαν'τ Σχιπ για την απόφασή του να ολοκληρώσει νωρίτερα από τα προβλεπόμενα στο συμβόλαιο την συνεργασία του με την ΕΠΟ, ούτε φυσικά η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας λίγη ώρα μετά, με αιχμές, μάλιστα, σε βάρος του Ολλανδού, ως προς το πώς αντιλαμβανόταν η καθεμιά από τις δύο πλευρές το «πλάνο Κατάρ».

Ηταν, από καιρό, σχεδόν βέβαιο ότι εδώ θα κατέληγε το πράγμα. Ήταν γνωστό ότι υπήρχαν, εντός της ομοσπονδίας, πολλές φωνές που σχολίαζαν αρνητικά τον ομοσπονδιακό προπονητή, τις επιλογές του, τον τρόπο με τον οποίο καθοδηγούσε την ομάδα από τον πάγκο. 

Υπήρχε το κλίμα, δηλαδή, που προεξοφλούσε ότι με την λήξη των προκριματικών και με δεδομένη την μη πρόκριση της εθνικής μας, θα ερχόταν και το τέλος της συνεργασίας.

Όπως και πρόσφατα έγραψα, η άποψή μου είναι ότι ο Ολλανδός προπονητής δεν παρουσίασε κάτι το οποίο θα μπορούσε να εντυπωσιάζει και να λειτουργήσει ως αντίβαρο για τον αποκλεισμό της εθνικής από το Μουντιάλ.

Όμως, θα ήταν άδικο να μην του πιστωθεί η προσπάθεια να κάνει μια ανανέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, να εμπιστευτεί παίκτες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, που έχουν παραστάσεις και φιλοδοξίες. 

Αυτό δεν θα μπορούσε να αποδώσει από τη μια μέρα στην άλλη. Και, νομίζω, κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Γι' αυτό και θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει η ΕΠΟ κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα, ποιο ήταν το δικό της σκεπτικό για το «πλάνο Κατάρ» και ποιο του Ολλανδού προπονητή, ώστε να καταλάβουμε και πού ακριβώς διαφώνησαν. 

Ξέχωρα, πάντως, από τα επιμέρους και τις λεπτομέρειες, προσωπικά επιμένω στην γενική αρχή που τόνισα και σε προηγούμενο άρθρο για την εθνική ομάδα: ότι, δηλαδή, όσο δεν πετυχαίνει να κρατήσει έναν προπονητή σταθερά στον πάγκο, όσο τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα, όσο τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους, οι πιθανότητες να ξαναδούμε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης θα είναι λίγες.  

Ψεύτης να βγω, αλλά αυτή η λογική δεν μπορεί να οδηγήσει εκεί που θέλουμε όλοι μας να ξαναδούμε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.