«Οδηγός» η Λεωφόρος, η Ριέκα και η πίεση του Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης25 Νοεμβρίου 2021

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ παίζει τα ρέστα του, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι από την αρχή της σεζόν. Ούτε, εκτιμώ, πως θα είναι η τελευταία. Αυτή την φορά όμως θα πρέπει να παρουσιάσει εκείνα τα στοιχεία, που είχε δείξει σε πρόσφατα κομβικά παιχνίδια για να φύγει νικητής και να προκριθεί από σήμερα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το είχε κάνει επιτυχημένα στην Κροατία επί της Ριέκα, όπου είχε κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς, το είχε πετύχει και στην Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού σε ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και στα δύο ματς, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, τις ευκαιρίες, οι παίκτες του είχαν την κατοχή της μπάλας, ήταν συμπαγείς οι γραμμές, στην τακτική κυριάρχησε σε σύγκριση με τους αντιπάλους του. Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Με την ίδια συνταγή και «οδηγό» την απόδοση που παρουσίασε στα δύο παιχνίδια που προαναφέραμε, μπορεί ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στις νίκες. Τα λάθη που έγιναν στο Περιστέρι δεν πρέπει να επαναληφθούν αν θέλει ο ΠΑΟΚ να φύγει νικητής από την Μπρατισλάβα.

Δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο το θέμα που προέκυψε με την συνάντηση του Λουτσέσκου με τον πρόεδρο της Ρουμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης. Τυχαία συνάντηση, κατά την άποψή μου, δεν υφίσταται. Ηρθαν οι Ρουμάνοι, επικοινώνησαν με τον Λουτσέσκου, βρέθηκαν, δείπνησαν, τα είπαν. Προφανώς του έκαναν πρόταση. Όμως ο Λουτσέσκου δεν την αποδέχθηκε. Είναι γεγονός ότι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αισθάνεται πιεσμένος μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Όμως, παλαιότερα είχε δηλώσει πως όταν νιώθει πίεση, αντιδρά με καλύτερα αντανακλαστικά. Η πίεση τον φτιάχνει. Είναι ευκαιρία, να το αποδείξει για μία ακόμη φορά, σε μία ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ που έχει απαιτήσεις, εφάμιλλες (για την κατάκτηση στόχων) που έχει και ο ίδιος ο τεχνικός του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.