Οχτώ στιγμές που άλλαξαν τον Σέρχιο Ράμος

Παναγιώτα Χαλκιά13 Απριλίου 2021

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Σέρχιο Ράμος στη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς οι υπογραφές δεν έχουν πέσει και οι φήμες οργιάζουν. Οι Μαδριλένοι έχουν προτείνει νέο μονοετές συμβόλαιο στον Ισπανό χωρίς ιδιαίτερη αύξηση των απολαβών του και με δεδομένη τη μείωση της τάξης του 10% λόγω του κορωνοϊού.

Ο 35χρονος επιθυμεί διετές συμβόλαιο και απολαβές ύψους 12 εκατομμυρίων ετησίως. Το πρόβλημα είναι ότι η διοίκηση της «Βασίλισσας» θεωρεί ότι τα χρήματα είναι πολλά για την ηλικία του και ο χρόνος κυλά εναντίον του. Σύντομα θα πρέπει να ανακοινώσει την απόφαση του.

Ό,τι και αν γίνει τελικά, ο Σέρχιο Ράμος είναι ένα θρύλος του ισπανικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Από την πρώτη του εμφάνιση πριν 17 χρόνια έως και σήμερα, ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ζήσει πολλές ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα του. Κάθε μια τον βοήθησε να μετατραπεί από έναν απλό παίκτη σε ηγέτη που φορά επάξια το περιβραχιόνιο. Έχει νοοτροπία νικητή και έναν ακλόνητο χαρακτήρα.

Το ντεμπούτο του

Την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη το 2004 ο Χοακίν Καπαρός έδωσε την ευκαιρία στον 17χρονο τότε Σέρχιο να μπει για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο. Με τον αριθμό 35 στην πλάτη και το σήμα της Σεβίλλης στα αριστερά μπήκε στο γήπεδο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο 64ο λεπτό στη θέση του Γκαγιάρδο. Εκείνη τη σεζόν μέτρησε επτά συμμετοχές.

Η κλήση στην εθνική

Ένα χρόνο αργότερα, στις 26 Μαρτίου του 2005, το τηλέφωνο του χτυπά και ο Λουίς Αραγονές τον καλεί στην Εθνική Ομάδα της Ισπανίας για τη φιλική αναμέτρηση με την Κίνα στη Σαλαμάνκα. Λίγες μέρες μετά τα 19α γενέθλια του αγωνίσθηκε για 45 λεπτά με το εθνόσημο στο στήθος.

Υπογράφει στη Ρεάλ Μαδρίτης

Την τελευταία μέρα του Αυγούστου του ίδιου έτους έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του ποσού των 27 εκατομμυρίων. Ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή 19χρονου ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε το ταλέντο και οι ικανότητες του. Εκείνη τη σεζόν ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής και μάλιστα, σε μια ομάδα που είχε στη σύνθεση της τους Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος και Μπέκαμ.

Νότια Αφρική 2010

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 έβαλε τον Σέρχιο Ράμος στην ιστορία ενός συνόλου παικτών που έγραψε το δικό του κεφάλαιο με τα χρώματα της Ισπανίας. Ήταν ο δεύτερος από τους τρεις τίτλους που κατέκτησε εκείνη η γενιά. Προηγήθηκε το Euro του 2008 και ακολούθησε εκείνο του 2012. Αγωνίστηκε συνολικά σε 18 παιχνίδια και ήταν πρώτος σε λεπτά συμμετοχής.

Το δέκατο

Εάν υπάρχει μια στιγμή και ένα γκολ που θα μείνει για πάντα στη μνήμη των φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκείνη η κεφαλιά που έστειλε στην παράταση τον τελικό του Champions League με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κρατούσε την κούπα στα χέρια της αφού βρισκόταν μπροστά στο σκορ από το 36ο λεπτό με γκολ του Γκοδίν,  στο 92:48 ο Ισπανός αμυντικός ισοφάρισε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς. Στην παράταση, οι Μαδριλένοι σημείωσαν άλλα τρία τέρματα και πανηγύρισαν το 10ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Πρώτος σε νίκες στην Ισπανία

Στις 8 Ιουνίου του 2019 η νίκη των Ισπανών επί των Νήσων Φερόε έφερε τον Σέρχιο Ράμος στην πρώτη θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες νίκες με το εθνόσημο στο στήθος. Είχε καταγράψει 122.

Ράμος και γκολ

Με το τέρμα που σημείωσε στο παιχνίδι με τη Λεγανές την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 έφτασε τα 11 και έγινε ο πρώτος αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της «Βασίλισσας» ξεπερνώντας, μάλιστα, τον Φερνάντο Ιέρο.

Πρώτος σε συμμετοχές με Ισπανία

Στο παιχνίδι της Ισπανίας με την Ελβετία για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Nations League έφτασε τις 177 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και έγινε ο πρώτος παίκτης με τα περισσότερα λεπτά στην ιστορία των εθνικών ομάδων. Ξεπέρασε ακόμη και τον Μπουφόν, που μετρά 176.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.