Όχι σε νέες «σφαγές» του ΠΑΟΚ, από ανίκανους διαιτητές

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης - Κώστας Πετρωτός

Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει άξια στα ημιτελικά του Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει την Λαμία το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης, στον πρώτο αγώνα, ενώ παράλληλα μείωσε την διαφορά που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, στους πέντε βαθμούς. Κατά συνέπεια, διεκδικεί με αξιώσεις και τους δύο μεγάλους στόχους.

Παρότι έχει προχωρήσει σε μία ανανέωση του έμψυχου δυναμικού από το περασμένο καλοκαίρι, μειώνοντας αισθητά τον μέσο όρο ηλικίας στο γκρουπ, ο ΠΑΟΚ διεκδικεί. Και αυτό, προφανώς δεν αρέσει στην Αθήνα κυρίως. Το φανερώνουν οι πονηρές κινήσεις που καταγράφηκαν και στα τελευταία παιχνίδια. Για παράδειγμα, στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, δεν αποβλήθηκε ο Κουρμπέλης στο 55ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη, δεν τιμωρήθηκε ο Πούχατς που έδειξε τα γεννητικά του όργανα στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Δικεφάλου.

Προχθές δόθηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού από τον Διαμαντόπουλο. Παρότι εκλήθη από τον διαιτητή του VAR, τον Φωτιά, να ελέγξει την φάση, ο Διαμαντόπουλος, έκλεισε τα μάτια του στο αυτονόητο. Μετέτρεψε μία καθαρή φάση, σε πέναλτι εναντίον του ΠΑΟΚ. Έδειξε κίτρινη κάρτα στον Κοτάρσκι. Εάν δεν έδινε το πέναλτι, όφειλε βάσει των κανονισμών να “πάρει πίσω” την κάρτα. Η οποία είναι η τέταρτη. Και ο Κοτάρσκι θα χάσει έναν από τους επόμενους τέσσερις αγώνες.

Ο Διαμαντόπουλος είχε υποπέσει σε ένα εξώφθαλμο λάθος, τη σεζόν 2018-2019, της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος. Δεν είχε δείξει το ολοκάθαρο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, σε ανατροπή του Ζαμπά από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κέρδισε, όμως το καραμπινάτο πέναλτι, δεν δόθηκε ποτέ.


Ο Δικέφαλος έχει έντονα παράπονα από την έναρξη της σεζόν. Ο Λουτσέσκου ενοχλεί με όσα λέει, για κλεμμένο Πρωτάθλημα το 2018 και για κλεμμένο Κύπελλο το 2022, από τον Ισπανό Λαόθ και τον Ισπανό VAR Ντε Ρικάρντο. Όμως τα λάθη, εναντίον του ΠΑΟΚ συνεχίζονται. Απροκάλυπτα. Και ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια. Το βασικό σύνθημα είναι ένα: “Όχι σε νέες “σφαγές” από ανίκανους διαιτητές. Ξένους και Έλληνες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επαγρυπνά. Ήδη συζητείται έντονα, να έρχονται ξένοι διαιτητές από την ανώτερη κατηγορία. Απλά, δεν πάει άλλο.

Αλλά και διαιτητές όπως ο Διαμαντόπουλος, που διαχρονικά “συλλαμβάνονται” να κάνουν… ανεξήγητα λάθη, προκαλούν τρομερή δυσφορία. Το έκανε στο Ηράκλειο το 2018 εναντίον του Δικεφάλου, το έκανε και προχθές. Αυτά τα λάθη του Διαμαντόπουλου, είναι...σαδιστικά. Γιατί όμως; Είναι ανίκανος ως διαιτητής; Ή μόνο εναντίον του ΠΑΟΚ κάνει τέτοια λάθη;

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ θέλει καθαρές αποφάσεις. Για όλους. Δεν μπορεί να υφίστανται οι ίδιοι κανονισμοί και να εφαρμόζονται διαφορετικά για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και διαφορετικά για τον ΠΑΟΚ.

Από εδώ και πέρα θα είναι αδιανόητο, η ΚΕΔ και ο Μπένετ, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχονται από τους μεγάλους της Αθήνας, να μην πράξουν το αυτονόητο. Διαιτητές Elite που θα σφυρίζουν δίκαια και με την βοήθεια του VAR. Ας μην ξεχνάμε πως και για τους ξένους διαιτητές και για το VAR, οι προτάσεις είχαν κατατεθεί από τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.