Όχι δάκρυα γι' αυτόν τον γίγαντα! Ο Τσιτσιπάς λύγισε μετά από συγκλονιστική μάχη

Metrosport Team13 Ιουνίου 2021

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ από αυτά που έχει μάθει να παίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τον «θρύλο» του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά στο τέλος νίκησε η εμπειρία του Σέρβου με τον Στέφανο όμως να έχει φτάσει ήδη πολύ ψηλά και να στοχεύει ακόμα ψυλότερα, παρά το γεγονός ότι γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ (6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4),

Η ιστορία του αγώνα:

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε δυνατά, με ενθουσιασμό και πάθος για τη νίκη που θα του έδινε τον πρώτο τίτλο του Γαλλικού Όπεν στην καριέρα του, και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με όπλο του τα καλά σερβίς τα οποία αξιοποίησε στον μέγιστο βαθμό καθώς πήρε μέσα από αυτά 7 άσσους και κατάφερε να δείξει στο νούμερο ένα της κατάταξης πως δεν βρίσκεται εκεί τυχαία.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος δεν άφησε το γκάζι και έδειξε πόσο θέλει αυτή τη νίκη. Ο ίδιος κατάφερε να βρει τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου του, να τον χτυπήσει εκεί και να πάρει και το δεύτερο σετ, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη, και έχοντας κερδίσει 17 πόντους μέσα από το σερβίς του και 10 μέσα από τις άριστες υποδοχές του.

Στο τρίτο σετ, ο Σέρβος έβαλε μπροστά την εμπειρία του. Ηρέμισε και χωρίς να βγάλει τις εκρήξεις που τον είχαμε συνηθίσει κατάφερε να απαντήσει στον Στέφανο έπειτα από 2 ώρες και 33 λεπτά αγωνιστικού χρόνου και να δείξει ότι δεν αποτελεί αδίκως το νούμερο ένα τενίστα στη σχετική λίστα, ενώ μετέφερε μέσα από το παιχνίδι του το άγχος στην πλευρά του Έλληνα τενίστα που πλέον έπρεπε να δείξει ότι έχει τα ψυχικά αποθέματα και το καθαρό μυαλό για να πάρει το τρίτο σετ και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στο τέταρτο σετ έπειτα από 3 ώρες και 13 λεπτά αγώνα, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Στέφανο, κάνοντας το 2-2, ενώ ο Έλληνας τενίστας έδειξε πως έχει τον χαρακτήρα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να τον αντιμετωπίσει και ήλπιζε πως στο 5ο σετ θα μπορούσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ, η Ελληνική ψυχή του Στέφανου δεν του επέτρεψε να τα παρατήσει και μαζεύοντας τις δυνάμεις του, έφτασε μία ανάσα από την μεγάλη επιστροφή, αλλά ο Τζόκοβιτς έβγαζε τα... άβγαλτα και έπειτα από περισσότερες από τέσσερις ώρες αγώνα, έγινε αυτός ο μεγάλος νικητής του θεσμού έπειτα από δύο match point, με τον Στέφανο όμως να αφήνει υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.