Όχι άλλοι χαμένοι βαθμοί, χτυπήστε δυάδα-Κύπελλο

Metrosport Team15 Φεβρουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός

«Σκασμένοι» είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του από την απίστευτη απώλεια δύο βαθμών στο παιχνίδι με τον Αστέρα, που προστίθενται στις επίσης «φθηνές» ζημιές στο Ηράκλειο, την Λιβαδειά και το Περιστέρι. Το ίδιο και ο κόσμος της ομάδας που εκεί που πάει να φτιαχτεί με το καλό ποδόσφαιρο και αποτελέσματα όπως αυτά με τον Παναθηναϊκό, βλέπει τον Δικέφαλο να κάνει πισωγύρισμα χωρίς λόγο. 

«Είναι κρίμα να μένουμε πίσω στην βαθμολογία με τέτοιες τσάμπα απώλειες», έλεγαν χθες δεκάδες φίλοι της ομάδας μέσω των σόσιαλ μίντια και των μέσων του ομίλου Metrpmedia και ζητούσαν από τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας να σεβαστούν περισσότερο την ίδια τους την δουλειά. Δικαιολογημένα, αφού αυτός ο ΠΑΟΚ και το Κύπελλο μπορεί να πάρει και την δυάδα να χτυπήσει. Αρκεί να μην αυτοκτονεί όπως έκανε στην Τρίπολη.

Η χθεσινή, ήταν μέρα ανάλυσης για τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του. Προσπαθούσαν να αιτιολογήσουν το γιατί του τετράλεπτου ναυαγίου της ομάδας στο φινάλε του αγώνα με τον Αστέρα και κατέληγαν στο ότι η ομάδα δεν είναι ακόμη δυνατή πνευματικά. 

«Πήγαμε από την ψυχολογία του της χαλάρωσης του «πήραμε τον αγώνα» μετά το 0-2, στον φόβο μην χάσουμε τους τρεις βαθμούς μόλις ο Αστέρας μείωσε στο σκορ. Πάμε πολύ εύκολο από το ένα σημείο στο άλλο, δεν έχουμε ακόμη δυνατή νοοτροπία και σκέψη», έλεγε χθες ο Λουτσέσκου στους συνεργάτες του. 

Ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί ότι η ομάδα του πρέπει να ωριμάσει μέσα από αυτή την διαδικασία, γιατί αποτελείται από παίκτες που δεν είχαν παραστάσεις πρωταθλητισμού. «Πρέπει να μάθουμε να κρατάμε 100% την συγκέντρωσή μας σε όλες τις καταστάσεις και τις στιγμές των αγώνων. Αν είχαμε παίκτες μαθημένους στο πρωταθλητισμό, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα», προσέθετε. 

Πάντως, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του δεν χάνουν την πίστη τους στην ομάδα. Και σημείωναν ότι εδώ και καιρό έχει αρχίσει να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, κυριαρχεί στα παιχνίδια, δουλεύει σκληρά σε κάθε ματς και δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει μόνο δύο παιχνίδια, λιγότερα από τους πρωτοπόρους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (έχουν χάσει από τρία). Πλέον, χρειάζεται την μεγαλύτερη σταθερότητα στην πνευματική συγκέντρωση για να κάνει το επόμενο βήμα.

«Αν δεν βάζεις παίκτες στο 87’ με το σκορ στο 0-2, πότε θα βάλεις»

Έχει ενδιαφέρον να καταγράψουμε πώς το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ αιτιολογεί τις αλλαγές στο φινάλε του ματς, γιατί η αλήθεια είναι ότι συζητήθηκαν πολύ οι αποχωρήσεις του Σάστρε και του Ντόουγκλας για να περάσουν στο ματς ο Κεντζιόρα και ο Φιλίπε αντίστοιχα. Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του λένε επ’ αυτού: «Με το σκορ στο 0-2, αν δεν βάλεις παίκτες στους οποίους υπολογίζεις και τους θες για τα επόμενα ματς, πότε θα βάλεις;».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.