Οχι άλλες διαγνώσεις. Θεραπεία θέλει ο ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης04 Δεκεμβρίου 2021

Τον τελευταίο καιρό… Κι εννοούμε τον καιρό κατά τον οποίο ο ΠΑΟΚ πάει από το κακό στο χειρότερο…Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε τα μάτια του. Άνοιξε και τα δικά μας. 

Τούτο δε, επειδή κι εμείς («άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε», κατά την μεγάλη Κυρία, την αείμνηστη Δούκισσα) βλέπαμε, «να γεννιέται κάτι καινούργιο». Και το βλέπαμε μετά τη νίκη εντός με την ΑΕΚ κι εκτός με τον ΟΦΗ. Τελικά, ήταν… οφθαλμαπάτη! Τέλος πάντων.

Σημασία για τον ΠΑΟΚ έχει πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε τα μάτια του. Βλέπει την πραγματικότητα. Είναι αλλεπάλληλες οι διαγνώσεις του μετά τις ήττες από Ατρόμητο κι Άρη αλλά… Όχι άλλες διαγνώσεις. Θεραπεία πλέον, χρειάζεται ο ΠΑΟΚ!

Όπως και να το κάνουμε βέβαια, είναι μάλλον, απρόσμενη αυτή η ανεξέλεγκτη η πτώση του Κυπελλούχου. Δε λέμε πως είναι «κεραυνός εν αιθρία». Υπήρχαν ενδείξεις για την έλλειψη σταθερότητας. Την αγωνιστική ανισορροπία την έβγαζαν στην επιφάνεια, αποκαλύπτοντας τον … 

Η ήττα από την Μποέμιανς, η ισοπαλία με τη Ριέκα, η ήττα από τα Γιάννινα, η ισοπαλία με τον Βόλο κι άλλα αρνητικά αποτελέσματα. Την βύθιζαν πάλι, κρύβοντας την η νίκη στη Ριέκα κι οι νίκες στο Πρωτάθλημα. Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ ισορροπούσε σε τεντωμένο σκοινί.

Έχασε όμως, την ισορροπία του. Και μετά από την ήττα στο Περιστέρι ο «δικέφαλος» δε λέει να σηκώσει όχι κεφάλια αλλά και κεφάλι ακόμη…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου διέγνωσε τις αιτίες του κακού. Ακολούθησαν τρεις αγώνες εκεί την ήττα. Με τον «δικέφαλο» να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Έπιασε πάτο με τον Άρη. Και στη Λάρισα - με τα… δεύτερα των γηπεδούχων – τον έξυσε! Ήτοι, θεραπεία μηδέν.

Δεν ήταν εύκολα κατανοητή αυτή η μετάπτωση του ΠΑΟΚ. Η διαφορά της ομάδας η οποία νίκησε τον Παναθηναϊκό με την ομάδα η οποία ηττήθηκε από τον Άρη κι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις τα δεύτερα της Λάρισας είναι χαώδης. Είναι ανεξήγητη. Και δεν πείθει ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιχειρώντας να τη εξηγήσει.

Μίλησε για «κατάρρευση» την περασμένη Κυριακή. Μίλησε για «έλλειψη ενέργειας» την περασμένη Τετάρτη. Ναι, αλλά… Για το πώς και γιατί, κουβέντα δεν είπε.

Αποκλείεται, να μην ξέρει. Ξέρει και παραξέρει. Ξέρει επίσης και γιατί δε μιλά. Έξυπνος άνθρωπος είναι. Κάτι έχει στο μυαλό του. Ο χρόνος θα (το) δείξει…

Αποκλείεται επίσης, να μην μοιράσθηκε αυτό το οποίο έχει στο μυαλό του με τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο – κατά την ταπεινή μας, άποψη – να μην μίλησε και να μην εξήγησε τι τρέχει με τον ΠΑΟΚ, στον Ιβάν Σαββίδη. Ο χρόνος θα (το) δείξει…

Είτε έτσι, είτε αλλιώς διοικητική και τεχνική ηγεσία πρέπει να το πάρουν αλλιώς! Ο στόχος του Πρωταθλήματος χάθηκε από τον ορίζοντα του ΠΑΟΚ. Ο στόχος της Ευρώπης – αν και κρέμεται σε μία κλωστή – παίζεται. Κι ο στόχος του Κυπέλλου; Είναι μάλλον,. Εκτός βεληνεκούς τού ΠΑΟΚ του «Αλκαζάρ»!

Δε γίνεται πάντως, ο προπονητής να κάνει απλά, διαγνώσεις. Και να μην προχωρεί σε θεραπεία. Γίνεται; Δε γίνεται, να μην εξηγεί πως τη μία αγωνιστική ο «δικέφαλος» πετά εντυπωσιακά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και την άλλη να σέρνεται απελπιστικά στο Περιστέρι; Γίνεται;

Κάτι φταίει... Κάποιος φταίει… Δε γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού να κατακρημνίζεσαι από το ζενίθ στο ναδίρ! Γίνεται; Κάτι δεν έγινε σωστά. Κάτι εκτιμήθηκε λάθος. Βρείτε τα εσείς στην διοικητική και τεχνική ηγεσία,. Διορθώστε τα. Μην πάει στο αγύριστο η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος πριν καλά, καλά φθάσει στα μισά της.

Όχι λοιπόν, άλλες διαγνώσεις. Θεραπείας πλέον… Εδώ και τώρα!

ΥΓ 1: Αυτή η παλινωδία με την αναβολή ή όχι αγώνων της Κυριακής καταδεικνύει – αν μη τι άλλο – τρικυμία εν κρανίω των…κρατούντων!

ΥΓ 2: ΟΙ… κρατούντες ανακάλυψαν την Αμερική! Από τρεις συλληφθέντες (μη εμβολιασμένους) ) φιλάθλους για βία στην Τούμπα αντιλήφθηκαν πως βολτάρει ανεξέλεγκτη στα γήπεδα η πανδημία; Ουαί υμίν υποκριτές!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.