Όχι άλλα στοιχήματα!

Metrosport Team06 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ προκύπτει ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι διατεθειμένος να θεωρήσει τον Ζαμπά ως μια νέα μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και να προσπαθήσει να τον εντάξει στην ομάδα προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει ως μια από τις καινούργιες λύσεις.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήδη έχει προχωρήσει από το καλοκαίρι και όταν δεν του ερχόταν οι παίκτες που επιθυμούσε , σε τέτοιου είδους στοιχήματα- πειράματα. Άλλα του βγήκαν, άλλα όχι και μερικά κατέρρευσαν στην συνέχεια.

Το συμπέρασμα ήταν ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να στηριχθεί σε παίκτες μεγάλους ηλικιακά ή προερχόμενους από πρωταθλήματα όχι μεγάλα, στα οποία είτε ήταν αναπληρωματικοί είτε δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

Τα στοιχήματα του Λουτσέσκου στην περασμένη μεταγραφική περίοδο ήταν περισσότερο ένα αναγκαίο κακό. Δεν υπήρχε σύμπλευση με αυτούς που αποφάσιζαν για τους παίκτες που θα αποκτηθούν με συνέπεια να έρθουν λύσεις ανάγκης, παίκτες που δεν ήταν σίγουρο ότι θα αποδώσουν με αποτέλεσμα ο Λουτσέσκου να προσπαθήσει να στηριχθεί σε αυτούς που πήραν το πρωτάθλημα το 2018. 

Αυτό λειτούργησε για λίγο καιρό αφού ως γνωστόν προς το τέλος του Νοέμβρη ήρθε η σωματική, η ψυχολογική και η βαθμολογική κατάρρευση. Χάθηκε εξ’ αρχής ο Ουάρντα που ίσως θα ήταν το μόνο στοίχημα που έπρεπε να μπει, δεν άντεξε ο Μπίσεσβαρ και η μεσοαμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, αργή και γερασμένη δεν απέδωσε καθόλου. 

Τα μπακ που ήρθαν δεν ήταν επίπεδο πρωταθλητή με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να είναι σήμερα βαθμολογικά εκεί ακριβώς που του πρέπει σύμφωνα με την ποιότητα και την απόδοσή του. Το δεδομένο είναι ότι έχουμε εισέρθει στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. 

Ο Ζαμπά θα έπρεπε να αποτελεί μια επουσιώδη περίπτωση. Στην ομάδα της Βραζιλίας, δεύτερης εθνικής που έπαιζε, δεν ήταν βασικός ούτε και ξεχώρισε. Κατά συνέπεια αυτό το στοίχημα του Λουτσέσκου πρέπει να έχει απόδοση πάνω από 100. 

Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν την πολυτέλεια να βάζουν ή να περιμένουν την απόδοση τέτοιων στοιχημάτων. Αν ήθελαν να βάλουν στοίχημα ας το έβαζαν για κάποιο παίκτη από τις ακαδημίες που δεν θα έπιανε και θέση μη κοινοτικού. 

Ο ΠΑΟΚ θέλει τώρα μεταγραφές. Το να μας πασάρουν ότι «έτσι και αλλιώς» ο Ζαμπά είναι εκ των ουκ άνευ. Αγοράστε πρώτα τους 3-4 ποδοσφαιριστές που η ομάδα καίγεται να αποκτήσει και μετά ασχοληθείτε με Ζαμπά. 

Με την ίδια λογική να φέρετε πίσω και τον Λάμπρου που είναι από τους καλύτερους στον ΟΦΗ, τη στιγμή που ο Ζαμπά δεν έπαιζε στην ομάδα του. 

Ο Μπότο εκτός από την ουσιαστική δουλειά την οποία και επιβάλλεται να παρουσιάσει άμεσα, πρέπει να έχει στο μυαλό του και το επικοινωνιακό αντίκρισμα της κάθε κίνησης. Ο κόσμος δεν αντέχει ούτε μεταγραφές τύπου Κανγκάβα ούτε τύπου Τέιλορ και Εσίτι. 

Η ομάδα χρειάζεται χτίσιμο σε γερά θεμέλια, ανάλογα του 2017. Εδώ έναν στη θέση του Πέλκα ψάχνεις να βρεις εδώ και 2 χρόνια και δε μπορείς … ο Ζαμπά θα σου λύσει τα χέρια;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.