Ο Ζοσέ Μπότο έπεσε λίγο έξω, αλλά πέτυχε αυτό που δεν πέτυχε κανείς προκάτοχός του

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Ιουνίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Ράφα Σοάρες, Νικολάς Κουαλιάτα και Αντρέ Ρικάρντο, είναι οι τρεις τελειωμένες και επίσημα μεταγραφές του ΠΑΟΚ.

 Τελειωμένη ουσιαστικά είναι και η απόκτηση του Ντομινίκ Κοτάρσκι και του Ιβάν Νάσμπεργκ, οι οποίοι θα θα δώσουν το “παρών”, όπως όλα δείχνουν, στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Σύνολο πέντε παίκτες, άρα, μέχρι στιγμής, ο Ζοσέ Μπότο έχει υλοποιήσει το 50% της δημόσιας δέσμευσής του ότι με την έναρξη της προετοιμασίας ο ΠΑΟΚ θα έχει έτοιμο το 90% του ρόστερ του. Κι αυτό, με δεδομένο ότι θα γίνουν σίγουρα δέκα συνολικά μεταγραφές, ίσως και περισσότερες.

Βέβαια, η προετοιμασία αρχίζει απο σήμερα, αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές. Ποτέ στην “πρώτη”, όλα τα τελευταία πολλά χρόνια, ο ΠΑΟΚ δεν είχε να παρουσιάσει περισσότερους από έναν ή δύο παίκτες. Ποτέ, μία εβδομάδα πριν από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας δεν είχε “κλεισμένους” παίκτες. 

Κιθ αν τυχόν μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα καταφέρει ο Μπότο να τελειώσει μια-δυο ακόμη περιπτώσεις, θα μιλάμε για κάτι πρωτοφανές. Αρα κανείς δεν θα τον κατηγορήσει γιατί έπεσε λίγο έξω. Ολοι θα αναγνωρίσουν ότι αυτό που πέτυχε δεν το είχε πετύχει κανείς άλλος προκάτοχός του. Και το ζήτημα δεν είναι τα “μπράβο” που θα ακούσει ο Μπότο, αλλά το κέρδος που θα έχει ο ΠΑΟΚ. 

Επιτέλους, θα γίνει σοβαρή προετοιμασία, με τη συμμετοχή της πλειονότητας των νέων παικτών. Θα γίνει αυτό που πρέπει, αυτό που είναι σωστό, αυτό που είναι πολύ ευχάριστο για τον προπονητή, αυτό που είναι πολύ ωφέλιμο για την ομάδα, αυτό που ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει, επί Ιβάν Σαββίδη τουλάχιστον.

Ευχάριστο είναι επίσης το γεγονός ότι ο Μπότο θα στραφεί και προς την ελληνική αγορά. Γιατί όχι; Λίγοι καλοί παίκτες υπάρχουν; Ψάχνει για εξτρέμ και για στόπερ. Ε, λοιπόν, ειδικά από στόπερ διαθέτει αρκετούς αξιόλογους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αξιόλογους Ελληνες, εννοείται. 

Γιατί, ο αφελληνισμός του ρόστερ του ΠΑΟΚ έφτασε σε απαράδεκτα επίπεδα. Μέχρι στιγμής αποκτήθηκαν μόνο ξένοι και ένας από τους λιγοστούς Ελληνες, ο Πασχαλάκης, έφυγε. Δεν είναι ωραίο και δεν αρέσει σε κανέναν ΠΑΟΚτσή.

ΥΓ. “Θα εξετάσουμε κι άλλα ονόματα αρχιδιαιτητών”, δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, προαναγγέλλοντας ίσως την αντικατάσταση του Κλάτενμπεργκ. Μακάρι να βρει έναν πιο ικανό και να εισηγηθεί τη δική του πρόσληψη. Εναν τύπο που δεν θα έχει καμία διάθεση να συμβιβαστεί και να γίνει εξαρτημένος από ένα συγκεκριμένο σωματείο όπως πολύ ευχαρίστως έγινε ο Αγγλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.