Ο Ζίβκοβιτς... χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου20 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΠΑΟΚ έκανε χθες ένα πολύ ουσιαστικό δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας ακόμη μία πολύ σημαντική νίκη στον φετινό μαραθώνιο για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ακπομ έβαλε και χθες στη Νέα Σμύρνη, όπως και στο Αγρίνιο, φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στην επιτυχία επί του Πανιωνίου, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πόσο πολύτιμος είναι στα πλάνα του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Αγγλος στράικερ μοίρασε ξανά μία ασίστ και πέτυχε ένα τέρμα, ενώ, φυσικά, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εμφάνιση του Βιεϊρίνια, ο οποίος απλοποίησε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος.

Ο παίκτης, όμως, που, ουσιαστικά, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Δικεφάλου ήταν ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, γιατί έκανε δύο επεμβάσεις σε δύο πολύ καθοριστικά χρονικά σημεία του αγώνα. Η πρώτη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και με αντίθετο χέρι απέκρουσε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αραμπούλι, δίνοντας στους ασπρόμαυρους το δικαίωμα στην ανάπαυλα με μηδέν παθητικό. Κάτι πάρα πολύ σημαντικό, κάθως σε αντίθετη περίπτωση το ψυχολογικό κόστος θα ήταν μεγάλο.

Η δεύτερη επέμβαση του Σέρβου γκολκίπερ ήταν αυτή που «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Αραμπούλι στο 70’ βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου, αλλά του είπε πάλι «όχι» απομακρύνοντας με τα πόδια. Οπως και πέρσι, όπου ο Πασχαλάκης είχε εξελιχθεί σε κολόνα της ομάδας, έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ διαθέτει κάτω από τα γκολπόστ έναν σταθερότατο πορτιέρε, και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ατού που έχει σαν σύνολο.

Ο Ζίβκοβιτς «φώναξε παρών» όποτε τον χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ χθες στη Νέα Σμύρνη και είναι από τους βασικούς λόγους της αμυντικής βελτίωσης των ασπρόμαυρων το τελευταίο διάστημα. Το πιο κομβικό, βέβαια, είναι να συνεχίσει έτσι, γιατί ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη συμβολή του για να φτάσει ξανά στην κατάκτηση του νταμπλ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.