Ο υφυπουργός που αγνοεί τον πρωθυπουργό

Κυριάκος Θωμαϊδης06 Ιουνίου 2021

Τελικά ο κορωνοϊός όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Λειτουργεί ως πρόσχημα για να λαμβάνονται αποφάσεις που είναι έξω από την κοινή λογική.

Η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων είναι ενδεικτική αυτής της νοοτροπίας των κυβερνώντων. Ολοι γνωρίζουμε ότι οι αναδιαρθρώσεις στα πρωταθλήματα παγκοσμίως, ισχύουν πάντα από την μεθεπόμενη σεζόν.

Είναι λογικό: Οι κανόνες του παιχνιδιού μπαίνουν από την έναρξη των αγώνων και όχι όταν τελειώνουν τα πρωταθλήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, φαλκιδεύεται η αθλητική αξία και ο υγιής ανταγωνισμός.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επιμένει να κάνει αναδιάρθρωση τώρα και να ισχύσει τώρα. Προφανώς για να βολευτούν κάποιες ομάδες. Παρότι η κατάργηση της Football League είναι ένα σωστό μέτρο. Απλώς έπρεπε να γίνει στο σωστό χρόνο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν θα θυμάται μια δήλωση του πρωθυπουργού το Μάιο του 2019. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια συνέντευξη αθλητικού περιεχομένου. Και είπε το αυτονόητο: Αναδιαρθρώσεις εκ των υστέρων, απαγορεύονται.

Τώρα επιτρέπει στον υφυπουργό του να κάνει αυτό για το οποίο ο ίδιος εγκάλεσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προ διετίας. Ετσι είναι η πολιτική. Τα καλά και τα συμφέροντα.

Οι ελάχιστες αντιδράσεις των ομάδων της Super League 2 θα ξεπεραστούν και θα έχουμε μια τερατογένεση. Δύο ομίλους των 18 ομάδων στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη στιγμή που στη Γαλλία στην ίδια κατηγορία έχουν τις μισές ομάδες!

Πάντως, η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι μέχρι το 2024 οι ομάδες της Super League 2 θα μειωθούν από 38 σε 18. Να το δούμε και να το πιστέψουμε.

Η στήλη είχε προτείνει προ τετραετίας να μειωθούν οι ομάδες της Super League 1 σε 10 και το πρωτάθλημα να γίνεται σε 4 γύρους. Αντιμετωπίστηκε με ειρωνείες του τύπου «αυτά γίνονται μόνο στη Σκωτία». Τώρα όλο και περισσότεροι ταυτίζονται με αυτήν την άποψη, καθώς η δραστική μείωση των ομάδων στα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι η μόνη που θα φέρει την ανάπτυξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.