Ο Βέρνερ έχει πέραση και οι αριθμοί το δείχνουν

Δημήτρης Μπασμπαρέλας08 Ιουνίου 2020

Γιατί κάνει αίσθηση στην Ευρώπη ο Τίμο Βέρνερ; Καταρχάς, είναι ο δεύτερος σκόρερ της φετινής Bundesliga, πίσω μόνο από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Καταρχάς, έχει βάλει φέτος 25 γκολ στο Πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος μάλιστα σε όλα τα ματς με τη φανέλα της Λειψίας (30 αναμετρήσεις).

Μόνο σ' ένα μπήκε ως αλλαγή. Είναι ρεκόρ καριέρας όσον αφορά το σκοράρισμα. Ο Λέβα φέτος έχει 30.

Από τα 25 γκολ, μόνο τα τρία του Βέρνερ είναι με πέναλτι. Τρία εκτέλεσε, τρία έβαλε. Είναι παράλληλα τρίτος κατά σειρά σκόρερ στα πέντε κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Είναι επίσης δεύτερος, πάλι πίσω από τον Πολωνό, σε σουτ (113 έναντι 125 του Λέβα). Σκεφτείτε ότι έχει και οκτώ ασίστ.

Εξ ου και η μεγάλη οικονομική πρόταση της Τσέλσι έναντι 53 εκ. λιρών για να τον αποκτήσει (άλλωστε οι «μπλε» του Λονδίνου ψωνίζουν από τη Γερμανία, αφού υπενθυμίζεται ότι πέρσι απέκτησαν τον Πούλισιτς από τη Ντόρτμουντ).

Βέβαια, οι Γερμανοί της Λειψίας διαψεύδουν και δηλώνουν άγνοια για οριστική συμφωνία, από την άλλη είναι πολλοί, οι οποίοι θεωρούν τελειωμένη τη μεταγραφή.

Ο 24χρονος διεθνής βρέθηκε στο στόχαστρο κι άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, αφού τον ήθελε έντονα τόσο η Λίβερπουλ του Κλοπ, όσο και η Ιντερ.

Εβδομη χρονιά στην Bundesliga

Ο Βέρνερ είναι για τέταρτη σερί σεζόν στη Λειψία και η έβδομη στην Bundesliga, ύστερα και από τις τρεις περιόδους με τη Στουτγάρδη.

Μάλιστα, με το που έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2013 με τους «Σουηβούς», ο Βέρνερ έγινε ο νεαρότερος παίκτης, ο οποίος αγωνίστηκε επαγγελματικά με τη Στουτγάρδη και έγινε ταυτόχρονα και ο πιο νέος σκόρερ της.

Ο 24χρονος επιθετικός ως τώρα έχει σημειώσει 84 γκολ σε 188 ματς στο γερμανικό Πρωτάθλημα. Πέρσι, ήταν τέταρτος σκόρερ στη Γερμανία με 16 γκολ, ενώ ο «Λέβα» ήταν πρώτος με 22.

Σε παλιότερο αφιέρωμα, πριν χρόνια, το metrosport.gr τον είχε καταγράψει ως έναν από τους ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές, με βάση βεβαίως και τα όσα είχε μεταφέρει η UEFA.

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι έχει βάλει γκολ στα μισά παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Σε κανένα απ’ αυτά η Λειψία δεν έχασε! Οταν έβαλε γκολ, οι «ταύροι» είχαν 13 νίκες και δύο ισοπαλίες…

Τα ίδια και στο Champions League, έτσι; Σκόραρε σε τρία ματς και η Λειψία έκανε δύο διπλά και μία ισοπαλία. Εβαλε γκολ μόνο εκτός έδρας…

Βέβαια, είναι αρκετοί, που δεν τον πιστεύουν τόσο πολύ. «Αντιλήφθηκα τη φασαρία που έγινε γύρω από το όνομά του, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είμαι μεγάλος φαν. Αναγνωρίζω ότι είναι ταλαντούχος, ωστόσο δεν βρίσκεται στο επίπεδο των παικτών, που απαρτίζουν την επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ», τόνισε ο παλαίμαχος της Λίβερπουλ, Ρόμπι Φάουλερ, προφανώς με αφορμή το ενδιαφέρον των «reds» για τον 24χρονο επιθετικό.

Η σύγκριση

Θέλετε να γίνει και μία σύγκριση, έτσι απλά για να δούμε τις διαφορές; Φέτος, ο Βέρνερ έχει βάλει 31 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λειψία.

Τα διπλάσια, εν ολίγοις, από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της Τσέλσι, αφού πρώτος σκόρερ των Λονδρέζων είναι ο Αμπραχαμ με 15 τέρματα.

«Νομίζω είναι καλή απόφαση και για τις δύο πλευρές. Για τον Τίμο, διότι ταιριάζει εκεί, αφού ο τρόπος, με τον οποίο παίζει ποδόσφαιρο η Τσέλσι του ταιριάζει.

Η απόφασή του να πάει στην Τσέλσι έχει να κάνει με τον χρόνο συμμετοχής, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για τον ίδιο», δήλωσε ο βετεράνος συμπατριώτης του Βέρνερ, Μίκαελ Μπάλακ, ο οποίος έχει παρεμπιπτόντως αγωνιστεί στους «μπλε».

Επίσης, θα πρέπει να καταγραφεί, ότι στον αγώνα κόντρα στη Μάιντς στις 24/5/2020, ο Βέρνερ έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λειψίας και παράλληλα ο πρώτος παίκτης, ο οποίος σημείωσε δύο χατ-τρικ εναντίον της ίδιας ομάδας (Μάιντς) σε μία σεζόν από το 1989.

Κατά τα άλλα, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έβαλε φέτος τέσσερα γκολ σε οκτώ συναντήσεις.

Εχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, σε 48 ματς έβαλε 34 γκολ. Ασφαλώς, έχει ανοίξει την πόρτα της μεγάλης Νασιοναλμάνσαφτ. Παίζει από το 2017. Εκείνη τη χρονιά έβαλε τρία γκολ στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και βοήθησε τη Γερμανία να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ εκείνος πήρε το "χρυσό" παπούτσι του τουρνουά.

Πώς να μην έχει πέραση μετά; Πώς να μην ενδιαφέρονται μεγάλα ευρωπαϊκά club για τον Βέρνερ;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.