Ο Βέλεθ και τα επικοινωνιακά εγκλήματα που εκθέτουν τον Αρη

Βασίλης Μάστορας10 Μαρτίου 2020

Το ότι οι επικοινωνιολόγοι της ΠΑΕ Αρης δε διεκδικούν το βραβείο “Πούλιτζερ” για τον χειρισμό των θεμάτων της εταιρείας, είναι γνωστό τοις πάσι. Δεν έχουν την ικανότητα να χαράξουν επικοινωνιακή γραμμή και να απλώσουν ένα επικοινωνιακό δίχτυ ασφαλείας γύρω από την εταιρεία. Μονίμως σέρνονται πίσω από τα γεγονότα, αφήνοντας ακάλυπτη την ΠΑΕ. Λειτουργούν με τις παλαιομοδίτικες και αναποτελεσματικές επικοινωνιακές τακτικές και γενικώς στερούνται ιδεών και δράσεων που θα ενισχύσουν το προφίλ της ΠΑΕ Αρης. Στην ουσία το μέγεθος τους είναι δυσανάλογο με το προφίλ της εταιρείας.

Χθες έγινε γνωστή, με τον περισσότερο επίσημο τρόπο, η απόφαση του Παναθηναϊκού να εντάξει το καλοκαίρι στη δύναμη του τον Βέλεθ. Τον παίκτη για τον οποίο η ΠΑΕ Αρης είχε προχωρήσει σε διάψευση της είδησης στα μέσα Φεβρουαρίου. Η τακτική της αυτή ήταν ερασιτεχνική, γιατί διέψευδε μία είδηση η οποία ήταν θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί. Επτά ημέρες αργότερα ο Super 3, με ανακοίνωση γεμάτη ανθρωπισμό, στην ουσία αποχαιρετούσε τον Βέλεθ με τα καλύτερα συναισθήματα. Ο λόγος; Γιατί κατανοεί το προσωπικό πρόβλημα που έχει ο Ισπανός παίκτης. Δηλαδή την ώρα που η ΠΑΕ διέψευδε την αποχώρηση του Βέλεθ οι οργανωμένοι οπαδοί επιβεβαίωναν την είδηση! Αν αυτό δεν είναι εγκληματική επικοινωνιακή πολιτική, τι είναι;

Σε κάθε περίπτωση ο Αρης είναι σίγουρο ότι έχει συμβιβαστεί εδώ και καιρό με την ιδέα ότι ο Βέλεθ έχει αλλάξει χρώμα φανέλας. Το ζήτημα πλέον που μπαίνει είναι πώς θα καταφέρει να κρατήσει ζωντανό τον επαγγελματικό εγωισμό του παίκτη, καθώς η ομάδα έχει μπροστά της μεγάλη ανηφόρα με τους αγώνες των πλέι οφ και αυτούς του Κυπέλλου. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους και οι “κίτρινοι” τους θέλουν στην ομάδα και του χρόνου. Οσο όμως ο Αρης δεν κλείνει τα μέτωπα παίζει με τη φωτιά. Εκτός κι αν δεν μπορεί ο κ. Καρυπίδης σ’ αυτή τη χρονική στιγμή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.