Ο βασιλιάς είναι εδώ στον Βορρά, γονατίστε και προσκυνήστε τον

Δημήτρης Μπούζας24 Μαΐου 2021

Οι όποιοι υπερθεματισμοί επιστρατευτούν για να εκτιμηθεί το «μέγεθος» της επιτυχίας του ΠΑΟΚ επιτρέπονται και σαφέστατα και δικαιολογούνται. Ο κόουτς και οι παίκτες του δικέφαλου κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν, καταθέτοντας τον καλύτερο εαυτό τους και γύρισαν τα πάνω - κάτω σε μια χρονιά που δεν πήγαινε καλά, κλείνοντας τον κύκλο των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο. Κατακτητές του κυπέλλου Ελλάδας ύστερα από μία συγκλονιστική στην κυριολεξία προσπάθεια, «διέγραψαν» με μπλάνκο από τη χρονιά το «χαμένη» και πρόσθεσαν με το δικό τους τρόπο ένα χαρακτηρισμό ο οποίος προσεγγίζει πλέον με αξιώσεις το αντίστοιχο: Δηλαδή της πετυχημένης. 

Στο προηγούμενο σχόλιο μας, ο τίτλος ήταν «ντόπα από το λαό – στην τελευταία προπόνηση - που έσπασε το κοντέρ»! Στο κείμενο αναφερθήκαμε στο σμίξιμο λαού και ομάδας που έστειλαν από κοινού το μήνυμα, αλλά συγχρόνως έδωσαν και μια υπόσχεση. Και τα δύο αποτυπώθηκαν ανάγλυφα, στο αγωνιστικό 90λεπτο, που έφερε και πάλι συνεπείς στο ραντεβού τους με την ιστορία τους νικητές. Οι οποίοι έβαλαν πάνω από όλα το κύρος του λαοφιλέστατου συλλόγου, την περηφάνια εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών του, αλλά και τη δική τους ποδοσφαιρική υπόσταση και υστεροφημία. 

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και να καταθέσεις απόψεις, χωρίς να τις φιλτράρεις. Παρασύρεσαι από το συναίσθημα που σε εξωθεί και σε κάποιες υπερβολές. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και πριν εξαναγκαστώ να περάσω σε θριαμβευτικές προσεγγίσεις (τις οποίες άλλωστε αξίζουν και ο Γκαρσία και οι παίκτες του) μένω στα πολύ απλά και τα οποία δεν είναι άλλα από εκείνα τα συναισθήματα που ένιωσαν οι απανταχού της γης ΠΑΟκτσήδες (και όχι μόνο). 

Περηφάνια λοιπόν για τον νέο ασπρόμαυρο άθλο από τους «ξεγραμμένους» και «κυνηγημένους» μιας άσχημης αγωνιστικής περιόδου. Απόλαυση από όλους γιατί οι αετοί του βορρά ταπείνωσαν για μια ακόμη φορά τους αλαζόνες. Δεν έχουμε να πούμε πολλά - νομίζω και δεν χρειάζονται - για να εκτιμήσουμε αυτό που πέτυχαν χθες οι νικητές. Θα κλείναμε με την ανάδειξη του νέου μηνύματος που έστειλαν και το οποίο θέσαμε στην κορυφή του σημερινού μας σχολίου: «Ο βασιλιάς είναι εδώ στο βορρά! Γονατίστε και προσκυνήστε τον!». Προσθέτοντας επίσης ένα «άριστα» σε όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της εκπληκτικής προσπάθειας, που σφραγίστηκε με έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Από τον Γκαρσία μέχρι και την τελευταία αλλαγή του: Τον συμπαθέστατο Μιχάι. 

Σε επίπεδο τακτικής όλα κύλησαν ρολόι. Σε επίπεδο αγωνιστικής πειθαρχίας, πάθους και ουσίας το ίδιο. Στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν διπλάσιες των αντιπάλων του. Στο δεύτερο έδωσε γήπεδο και κατοχή, με συνέπεια να ισοφαριστεί γρήγορα. Ωστόσο άντεξε στη φυσιολογική πίεση που δέχθηκε και στο τέλος χτύπησε σαν την κόμπρα, προκαλώντας αναστάτωση στην ερυθρόλευκη άμυνα και δημιουργώντας τρεις ευκαιρίες – μάτια με τον Κρμέντσικ. Ο τελευταίος δεν χαρίστηκε βέβαια στην τρίτη και άφησε άφωνους, περιδεείς και αποσβολωμένους τους πρωταθλητές, οι οποίοι αναλογιζόμενοι το μέγεθος της ταπείνωσης αλλά και της συμφοράς, έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους (παράγοντες και παίκτες και οπαδοί). 

Πάπαλα το νταμπλ Βαγγέλη. Νέο κάζο από τον μισητό ΠΑΟΚ. Ωστόσο ήρεμος και σοβαρός αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο «Κανάριο» το γιόρτασε με το δικό του ξεχωριστό και... ινδιάνικο τρόπο. Βουβαμάρα στο λιμάνι, πανηγύρι στη συμπρωτεύουσα. Α ρε ΠΑΟΚ πως να μην σε αγαπάμε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.