Ο Βασιλειάδης έδειξε τις διαθέσεις του

Metrosport Team24 Μαΐου 2020

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Metropolis 95.5, ο Κώστας Βασιλειάδης έδειξε πολύ ξεκάθαρα τον τρόπο σκέψης του. Η επιστροφή στον ΠΑΟΚ ίσως είναι σε κεντρικό σημείο στο μυαλό του, αλλά για να το αποφασίσει θα πρέπει να επικρατούν (στοιχειωδώς) σοβαρές και επαγγελματικές συνθήκες στην ομάδα. Κάτι δηλαδή που δεν έγινε στη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Έχοντας συμπληρώσει το 36ο έτος της ηλικίας του, οικογενειάρχης πια, έπειτα από πολυετή καριέρα στην Ισπανία και λόγω των νέων συνθηκών που επικρατούν στον παγκόσμιο αθλητισμό λόγω της υγειονομικής κρίσης, ο Βασιλειάδης σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στον Δικέφαλο. Δεν το είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Metropolis, αλλά αυτό το διάστημα των 65 ημερών καραντίνας στην Ισπανία σε συνδυασμό με τον φόβο προσβολής (στον ιό) των παιδιών του αλλά και την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του, καλλιέργησαν την επιθυμία επιστροφής. Στον αντίποδα, είναι αλήθεια ότι η τελευταία του συνεργασία με τον ΠΑΟΚ έβαλε ένα αγκάθι στην ψυχή του. Ειπώθηκαν πολλά, πρόσωπα που δεν γνώριζαν τι συνέβαινε στην ομάδα τοποθετήθηκαν αρνητικά γι’ αυτόν κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στην Ισπανία και να κλείσει το κεφάλαιο του Δικεφάλου. Αγωνιζόμενος στην Ομπραντόιρο απέδειξε ότι παραμένει ο δεινός σκόρερ, μια ηγετική φυσιογνωμία, αλλά κι ένας ανθεκτικός παίκτης ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε ρόλο. Αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα, προφανώς θα είναι ένας από τους σταρ της Basket League.

Το βασικό ερώτημα είναι οι συνθήκες. Δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, λέγοντας όμως ότι… «πάντα επιστρέφω με κατεβασμένα τα παντελόνια», έδειξε πολύ ξεκάθαρα ότι αν αποφασίσει να γυρίσει, θα πρέπει οι συνθήκες να είναι επαγγελματικές. Να υπάρχει ξεκάθαρη κατεύθυνση σε όλα τα επίπεδα, να έχει καταστρωθεί αγωνιστικό σχέδιο διότι του φαίνεται αδύνατο να μπει και πάλι σε διαδικασίες στις οποίες υποβλήθηκε (και) κατά την προηγούμενη θητεία του. Δηλαδή, ανεξαρτήτως του συναισθήματος, κριτήριο επιστροφής είναι ο επαγγελματισμός καθώς διέκρινε ότι όσες φορές κυριάρχησε το συναίσθημα, δεν πληγώθηκε μόνο αυτός αλλά και όλοι όσοι περιβάλλουν την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αν θα δημιουργηθούν συνθήκες επιστροφής θα εξαρτηθεί από το πώς θα λειτουργήσει ο Δικέφαλος την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν πράγματι υπάρχει η πρόθεση αποφυγής των περσινών καταστάσεων, μετά το δ. σ. στον ΕΣΑΚΕ την ερχόμενη εβδομάδα και την επικύρωση όλων των κριτηρίων συμμετοχής, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποκτήσει διοίκηση και γενικώς να βρει από το καθεστώς αδρανοποίησης στο οποίο βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.