Ο βασικός στόχος του Αρη για τους νεοφερμένους στο ρόστερ

Γιώργος Στράντζαλης15 Αυγούστου 2020

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: Γιώργος Στράντζαλης

Προφανώς και είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με την εξέλιξη της προετοιμασίας, τον βαθμό ετοιμότητας νέων και παλιών στην ομάδα. Οχι (μόνο) εμείς, που παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση την προετοιμασία του Αρη στα 3-5 Πηγάδια, κυρίως ο Μίκαελ Ένινγκ. Γνωρίζει καλά ότι χρήσιμα συμπεράσματα, ατομικά και συνολικά, θα αρχίσουν να βγαίνουν τουλάχιστον μετά την πρώτη εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή άλλη είναι η βασική επιθυμία του, ο στόχος του αν προτιμάτε. Στοχεύει στην όσο πιο άμεση προσαρμογή των μεταγραφικών αποκτημάτων με το υπόλοιπο σύνολο. Όχι απαραίτητα αγωνιστικά, αυτό θα γίνει μέσω των προπονήσεων και της τακτικής που θα δουλέψει ο προπονητής. Περισσότερο αφορά την εισχώρησή τους στο κλίμα της ομάδας, των αποδυτηρίων και της νοοτροπίας, όπως θέλει να την εφαρμόσει ο Ένινγκ στον “δικό του” Αρη. Αυτή τη στιγμή το γκρουπ των νεοφερμένων απαρτίζουν οι: Μάνος, Σάκιτς, Μπερτόλιο και Τζέγκο.

Ζητούμενο για τον Γερμανό προπονητή λοιπόν, είναι να κατανοήσουν οι παραπάνω ποδοσφαιριστές (αλλά κι αυτά που θα ενσωματωθούν σταδιακά) τις απαιτήσεις του και τη φιλοσοφία του για τον τρόπο δουλειάς και συμπεριφοράς του συνόλου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια. Κάτι φυσικά το οποίο δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, θέλει δουλειά. Γι΄ αυτό και ο Ένινγκ έχει αναλάβει ρόλο στην καθοδήγηση και την προσαρμογή τους, έχοντας συνεχώς στη διάρκεια της ημέρας κατ’ ιδίαν (σύντομες) συζητήσεις μαζί τους. Επίσης, αυτή τη στιγμή στην 19μελής αποστολή στα 3-5 Πηγάδια βρίσκονται τέσσερα μεταγραφικά αποκτήματα.

Είναι δεδομένο ότι πολύ σύντομα ο αριθμός των νεοφερμένων θα αυξηθεί. Εχθές το βράδυ για παράδειγμα, η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κριστιάν Γκανέα, ο οποίος αναμένεται σήμερα (15/08) στο Βέρμιο. Οπως αφήνει να εννοηθεί μάλιστα ο Γερμανός προπονητής, θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος εάν το συντομότερο προστεθούν και τα τελευταία κομμάτια του βασικού του παζλ, ήτοι ο στόπερ (σ.σ υπάρχει συμφωνία με τον Ντάτκοβιτς), ο βασικός φορ κι ένας αριστεροπόδαρος εξτρέμ. Αν συμβεί αυτό και οι βασικές μεταγραφές ολοκληρωθούν πριν ολοκληρωθεί το στάδιο προετοιμασίας, τότε δεδομένα ο Ένινγκ θα έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει με τον κορμό της νέας σεζόν έχοντας ταυτόχρονα και περισσότερες επιλογές στα χέρια του για να “σχηματοποιήσει” τον νέο Αρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.