Ο Τζον Γουέιν στο κάδρο του… ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης09 Ιουλίου 2022

Δεν πάει πουθενά. Εδώ μένει. Η ατυχία έδειξε τα δόντια της στον ΠΑΟΚ. Οι τραυματισμοί Ομάρ Ελ Καντουρί και Νέλσονα Ολιβέιρα κούνησαν συθέμελα το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ. Κι ήρθαν , στα καλά καθούμενα, τα πάνω… κάτω!

Καθώς μάλιστα, αμφότεροι θεωρούνταν βασικές αρχικές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου, το πρόβλημα καθίσταται σοβαρότατο. Κι είχε, που είχε θέματα… αυπνίας ο Ρουμάνος προπονητής. Τώρα είναι, που δεν κλείνει μάτι. Από εκεί που είχε δύο σέντερ φορ (αν κι ο Νέλσονας Ολιβέιρα δεν είναι καθαρόαιμος … φουνταριστός!) και συζητούσαμε για αδυναμίες στο ρόστερ, συζητούμε πλέον, για ελλείψεις.

Η πρώτη αντίδραση πάντως, είναι θετική. Σε χρόνο dt «έκλεισε» ο Μπράντον Τόμας. Περί μπαλαδόρου και σκόρερ κάνουν λόγο Ισπανοί (φίλοι από τα παλιά και…) συνάδελφοι. Τούτο αργά ή γρήγορα θα φανεί αλλά… Θα προλάβει ή δε θα προλάβει τους αγώνες με τη Λέφσκι Σόφιας. Αγώνες από τους οποίους θα κριθεί η εφετινή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη…

Με λίγα λόγια; Στριμώχθηκε ξανά μανά ο ΠΑΟΚ. Στριμώχθηκε παραμονές κρίσιμων αγώνων και μεσούσης της μεταγραφικής περιόδου. Δύσκολη, πολύ δύσκολη η κατάσταση! Ευτυχώς όμως, για τον ΠΑΟΚ και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, μάχεται στο πλάι τους με τον χρόνο κι ένας μαχητής τεχνικός (η αθλητικός, δε θα κολλήσουμε πάλι, σε αυτό…) διευθυντής. Και μέχρι σήμερα ο Ζοσέ Μπότο εξελίσσεται σε εξαιρετική παρουσία.

Δε είναι δα και πανάκεια. Πανάκεια για τον ΠΑΟΚ ήταν κι είναι και (κατά πως φαίνεται…) θα είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα!

Όπως και να το κάνουμε λοιπόν, αυτοί οι δύο τραυματισμοί φέρνουν… Τι φέρνουν; Έφεραν τα πάνω, κάτω. Άλλαξαν κι αγωνιστικά και φυσικά, μεταγραφικά πλάνα. Με λίγα λόγια; Ζόρισαν τα πράγματα. Κι εδώ στο κάδρο του ΠΑΟΚ, μπαίνει ο… Τζον Γουέιν. Αυτός, σε … ζόρικη περίπτωση (με τους Ινδιάνους να απειλούν, πως θα του πάρουν το …σκαλπ!) είχε πει σε ένα από τα γουέστερν αριστουργήματα της εποχής του: «When the going gets tough, the tough get going». Όταν τα πράγματα ζορίζουν, οι… ζόρικοι συνεχίζουν»!

ΥΓ 1: Προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας… Όταν είχε επιστρέψει η αποστολή του Κυπελλούχου 1972 ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη ο Κούλης Αποστολίδης είχε βγει πρώτος, ως «κάπτεν», από το αεροπλάνο της Ολυμπιακής. Ο Γιώργος Κούδας είχε πετάξει για Λονδίνο προκειμένου, να υποβληθεί σε επέμβαση στην ωμοπλάτη του.

ΥΓ 2: Παρεμπιπτόντως, είχε ταλαιπωρηθεί πολύ ο «μεγαλέξανδρος» από εκείνον τραυματισμό του (τον είχε… τσακίσει ο Πέτρος Στοϊμένος!) σε αγώνα Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ…

ΥΓ 3: Σαν προχθές «έφυγε» ένας από τους πλέον, εμβληματικούς παίκτες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο επικός γίγαντας Αρίσταρχος Φουντουκίδης… Ακούσατε οποιαδήποτε αναφορά; Είδατε; Η ιστορία ξεχνιέται , όταν δεν αναφέρεται…

ΥΓ 4: Τεράστια η ευθύνη ΠΑΕ και Βετεράνων επί του ανωτέρω θέματος! Εκφραστής των δεύτερων μάς ανέφερε πως στο διαδίκτυο υπήρξε σχετική αναφορά για τον ανυπέρβλητο Αρίσταρχο Φουντουκίδη. Οι νέοι τρόποι επικοινωνίας είναι ωραίοι αλλά οι παλιοί είναι αλλιώς…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.