Ο Τζόλης τους χάλασε τα σχέδια και εξέθεσε Τριτσώνη και NOVA

Δημήτρης Μπούζας09 Δεκεμβρίου 2020

Έστειλαν στην Τούμπα διαιτητικό τιμ ειδικών αποστολών προκειμένου να εκμεταλλευτούν την κάθε ευκαιρία, μετά τον αποκλεισμό της Ευρώπης, να αποτελειώσουν τον ΠΑΟΚ, απομακρύνοντάς τον και από την διεκδίκηση του τίτλου.

Είναι γνωστό, ότι στους ορισμούς των διαιτητών του εθνικού μας πρωταθλήματος ο Εγγλέζος αρχιδιαιτητής έχει έναν ρόλο προαποφασισμένο και ξεκάθαρο. Ασχολείται μόνον με τα ελάχιστα ντέρμπι και με τους «ξένους» που είναι υποχρεωμένος να επιλέξει. Διατηρεί βέβαια για τον εαυτό του και το προνόμιο μιας κριτικής μετά τους αγώνες για όλους τους Έλληνες διαιτητές. 

Τους ορισμούς των οποίων έχει παραχωρήσει απερίσκεπτα σε ένα αποδεδειγμένα ελεγχόμενο μέλος της ΚΕΔ, απόλυτα εξαρτημένο όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται μέχρι σήμερα και από τη στιγμή που απολαμβάνει της στήριξης των χαλίφηδων του χώρου. 

Το εκπληκτικό αλλά και ύποπτο της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι ότι ο εν λόγω τύπος που δεν θα έπρεπε εξαιτίας του πρότερου μη έντιμου διαιτητικού του βίου, να μην περνά ούτε έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, σήμερα παραμένει το νούμερο ένα και για αρκετά χρόνια ακλόνητος και ακούνητος. 

Το ίδιο ακούνητος όπως στάθηκε στην αλήστου μνήμης περίπτωση του τελικού της ντροπής, όντας δύο μέτρα απόσταση από τον Μανιάτη, «στην απόκρουση της χρονιάς» πάνω στην γραμμή της εστίας του Ολυμπιακού.

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι της Κυριακής θα πάμε μια μέρα πιο πίσω για να σας υπενθυμίσουμε το σχόλιο της στήλης σε ότι έχει σχέση με την επιλογή του διαιτητικού τιμ, στην οποία προχώρησε ο κύριος Τριτσώνης, για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Την επιλογή την χαρακτηρίσαμε «το τρίγωνο των Βερμούδων». Σε αυτήν εξηγούσαμε το σκεπτικό με το οποίο κινήθηκε για την συγκρότηση του.

 Γράψαμε τα εξής: «Αποθέωση Τριτσώνη. Το τρίγωνο των Βερμούδων το μετέφερε στην Τούμπα. Ο Φωτιάς πρώτος με VARίστα τον Κουμπαράκη και εξαπτέρυγα τους επί δεκαετίες αποδεδειγμένους αντιΠΑΟΚτσήδες και όργανα του θρύλου επόπτες Μπαλτά και Αλεξέα. Ποιος ξέρει σου λέει το γατόνι; Μετά το σοκ του αποκλεισμού μπορεί να δοθεί η ευκαιρία να τους βγάλουμε τελείως από τη μέση».

Ερχόμαστε λοιπόν στο παιχνίδι. Το τι συνέβη το είδαμε!Ή μάλλον δεν το είδαμε ολοκληρωμένο και για αυτό φρόντισε η .. εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεούσα κατά το παρελθόν NOVA. Η οποία όπως φαίνεται δύσκολα θα αλλάξει συμπεριφορές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εξαφανίστηκε από τα παλικάρια της (δεν ξέρουμε ποιο από όλα φταίει) στην κυριολεξία η καθοριστικότερη φάση του παιχνιδιού και αναδείχθηκε η δευτερευούσης σημασίας αντίδραση του παίκτη του ΠΑΟΚ, στον οποίο βιαιοπράγησε ο αντίπαλος τους. Με απλά λόγια δεν «είδαμε» τη βιαιοπραγία του Σουάρεθ που σήμαινε άμεση κόκκινη με αποβολή του και πέναλτι εις βάρος της ομάδας του και υποχρεωθήκαμε να μείνουμε στην ανόητη αντίδραση του Ελ Καντουρί που δικαίως βεβαίως και αποβλήθηκε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε και τον διάλογο ανάμεσα στον πρώτο διαιτητή και στο VAR. Το τι ειπώθηκε ανάμεσα τους είναι εξόχως σημαντικό και θα μας λύσει πολλές απορίες. 

Εκεί όμως που θα πρέπει να παραμείνουμε είναι στο γεγονός ότι σε πρώτη φάση όλα παρουσιάστηκαν αλλοιωμένα και νοθευμένα, κάτι για το οποίο μερικοί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις. Να σκεφτεί κανείς πως στη χθεσινή μας τοποθέτηση μετά τον αγώνα και για τη συγκεκριμένη «συγκεχυμένη» φάση, γράψαμε ότι δεν έχουμε άποψη για το αν έγινε ή όχι πέναλτι, από τη στιγμή που η NOVA φρόντισε να την προσπεράσει στα γρήγορα και με σχετική άνεση. Βεβαίως μετά την ενημέρωση που είχαμε ιδιαίτερα τη βραδινή και μετά τα όλα όσα υποψιαζόμασταν ότι είχαν μεθοδευτεί σε βάρος του ΠΑΟΚ, επιστρέφουμε στο σχόλιο του οποίου φωτοτυπία σας παραθέτουμε. Και μέσα από το κείμενο της οποίας διαφαίνεται πως κάπου έχουμε δίκιο να είμαστε καχύποπτοι, όταν αναφερόμαστε σε πρόσωπα τα οποία αποδεδειγμένα δεν πείθουν κανέναν για την αξιοπιστία τους. Μερικές φορές και για την αξιοπρέπεια τους. 

Κλείνοντας μπορούμε να πούμε ότι όποιος σχεδιασμός και αν αποτολμήθηκε, όποια ελπίδα και προσδοκία είχαν εκείνοι που σκέφτονται αυτά που εμείς ποτέ δεν υιοθετούμε, όλα τινάχθηκαν στον αέρα. Ο ΠΑΟΚ απέδρασε από ένα «στήσιμο» γιατί η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και γιατί διαθέτει παίκτες όπως ο θαυματουργός πιτσιρικάς που δεν χαμπαριάζουν από τέτοια. Όσο για την NOVA ασφαλώς οφείλει να δώσει η νέα ηγεσία της κάποιες εξηγήσεις. Εκτός εάν επιθυμεί να συνεχίσει την παράδοση του συνδρομητικού η οποία στο παρελθόν πολλές φορές καταδικάστηκε από ένα μεγάλο μέρος των συνδρομητών της.

ΥΓ1: Ανένδοτος ο εφέτης – οπαδός του Ολυμπιακού κύριος Γιαρένης. Καμία ευθιξία. Θα προεδρεύσει σε μία ίσως και την πλέον σημαντική επιτροπή της ΕΠΟ που θα εκδικάζει υποθέσεις στις οποίες έχει ανάμειξη προφανώς και συμφέροντα η ομάδα που υπηρέτησαν και οι δύο κόρες του. Ο ΠΑΟΚ ανήσυχος και προβληματισμένος. Το ίδιο βέβαια θα πρέπει να είναι και όλες οι ομάδες που τυχόν θα έχουν κάποια στιγμή αντιδικία στην ίδια επιτροπή με τους ερυθρόλευκους.

ΥΓ2: Το ντέρμπι της Κυριακής επιβάλλεται να το διαχειριστούν όλοι με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και δίχως να δίνουν αφορμή προκλήσεων και αντιπαραθέσεων. Να δείξουν ενδιαφέρον ακόμη και ενθουσιασμό, όχι όμως κουτοπόνηρες και επικίνδυνες φιτιλιές που είναι σε θέση να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.