Ο Τζόλης, ο Φάρκε και το ποδόσφαιρο που ποτέ δεν θα ζήσουμε στην Ελλάδα

Δημήτρης Κανελλάκης25 Σεπτεμβρίου 2021

Τι ωραία που αντιμετωπίζουν τα πράγματα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ειδικά στο αγγλικό... Πόσο πολιτισμένα, πόσο χαλαρά, με πόσο προσανατολισμένη την σκέψη τους στην διατήρηση μιας ατμόσφαιρας όπου θα κυριαρχεί το... θετικό, το χιούμορ, η ατάκα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν το πρωτάθλημα, βλέπουν τα ματς, διαβάζουν τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Τα λέω αυτά με αφορμή τη δήλωση του Φάρκε, του Γερμανού προπονητή της Νόριτς, για την πρωτοβουλία του Χρήστου Τζόλη να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο ματς με την Λίβερπουλ, ενώ δεν του είχε δοθεί τέτοια εντολή.

Ενώ αμέσως μετά το ματς δεν έκρυψε την ενόχλησή του και σε αυστηρό τόνο δήλωσε ότι επρόκειτο για λάθος του Τζόλη και πως θα φροντίσει ώστε να μην επαναληφθεί, χθες εμφανίστηκε πιο χαλαρός, ενημέρωσε ότι δεν τίθεται θέμα προστίμου στον Έλληνα επιθετικό, αλλά «θα πρέπει να πάει την ομάδα για ένα ωραίο ελληνικό τραπέζι όταν θα είναι η κατάλληλη ώρα».

Πολύ ωραίος τρόπος διαχείρισης του προβλήματος. Ούτε αγριάδες, ούτε τιμωρίες, ούτε αυστηρές προειδοποιήσεις. Μπορεί μιλώντας οι δυο τους, ο Γερμανός τεχνικός να έβαλε τις φωνές στον Τζόλη, μπορεί να ήταν πολύ εκνευρισμένος και να του τα έψαλλε άσχημα.

Στο τετ α τετ ένας προπονητής μπορεί να πει και μια κουβέντα παραπάνω στον παίκτη του, να του δείξει και το σκληρό του πρόσωπο, να του τρίξει τα δόντια.

Δημόσια, όμως, εμφανίζεται ψύχραιμος, δείχνει σεβασμό, δεν ξεχνάει ότι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω πρέπει να είναι τέτοια που να μην εκθέτει κανέναν από την ομάδα, ούτε την ίδια την ομάδα.

Καμία σχέση μ' εμάς, δηλαδή, που ένα παρόμοιο γεγονός μπορεί να κάνει άνω-κάτω μια ομάδα, που την τοξικότητα την έχουμε κάνει καθημερινό φαινόμενο στο ποδόσφαιρό μας, που δεν βλέπουμε στο πρωτάθλημά μας τίποτε άλλο εκτός από εντάσεις, συγκρούσεις, δηλώσεις που το περιεχόμενό τους είναι κατά κύριο λόγο αρνητικό.

Γι' αυτό πρωταθλήματα σαν το αγγλικό προοδεύουν συνεχώς, τα γήπεδα γεμίζουν, τζιράρονται δισεκατομμύρια ευρώ, ο κόσμος λατρεύει να τα παρακολουθεί και πρωταθλήματα σαν το δικό μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.