«Η Μάντσεστερ βλέπει στον Τζόλη στοιχεία που έχει σε υψηλό επίπεδο ο Ράσφορντ»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τομ Μάστον (δημοσιογράφος της αγγλικής ιστοσελίδας Goal.com) και αναφέρθηκε στον νεαρό αστέρα του ΠΑΟΚ, Χρήστο Τζόλη που έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα των μεγάλων κλαμπ της Ευρώπης, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ντόρτμουντ, πάνω του. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος από την Αγγλία τόνισε ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου έχει τα χαρακτηριστικά του Ράσφορντ.

«Τον έχει τσεκάρει η Γιουνάιτεντ τον Τζόλη. Αυτό είναι βέβαιο. Τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει μεγάλη βαρύτητα στο σκάουτινγκ νεαρών ταλαντούχων παικτών. Θα έχετε δει ότι η ομάδα του Σόλσκιερ επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές από την Ευρώπη και αλλού. Επίσης, η Ντόρτμουντ λατρεύει τους νέους παίκτες και από αυτό το πρίσμα ρίχνει το βάρος της σε τέτοιους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν στις ομάδες τους. 

Στην Μάντσεστερ παρακολουθούν την συνολική αγωνιστική συμπεριφορά του Τζόλη, το πώς μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, να σκοράρει και να δίνει ασίστ. Οι επιδόσεις του σ' αυτούς τους τομείς είναι αξιοσημείωτες. Έχει υψηλό τέμπο στο παιχνίδι του, είναι πολύ ικανός στις κόντρα  επιθέσεις. 

Διαθέτει την ικανότητα να κινείται στα άκρα και συγκλίνοντας προς τον άξονα να δημιουργεί και να εκτελεί κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο. Έχει χαρακτηριστικά που βλέπουμε σε παίκτες όπως ο Ράσφορντ, ο οποίος βέβαια είναι σε αρκετά ανώτερο επίπεδο και γι΄ αυτό ο Σόλσκιερ και οι συνεργάτες του εστιάζουν στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τομ Μάστον.

Αναφερόμενος στο πόσο θα μπορούσε να κοστολογήσει τον Τζόλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άγγλος δημοσιογράφος πρόσθεσε:  «Η τακτική της Μάντσεστερ είναι να μην δίνονται τεράστια ποσά για νεαρούς παίκτες και αυτό έκανε με τον Ντιαλό της Αταλάντα. Δεν νομίζω να δώσει 15-20 εκατ. ευρώ μετρητά, όσο κοστολογεί ο ΠΑΟΚ τον Τζόλη, για να τον αποκτήσει. Μπορεί να δώσει 10 εκατ. ευρώ και να βάλει μπόνους επίτευξης στόχων για να πάρει πολλά περισσότερα χρήματα ο ΠΑΟΚ.  Αυτή την λογική ακολουθεί στις συμφωνίες της για νεαρούς. Το ίδιο έπραξε ακόμη και με τον Μπρούνο Φερνάντες που το αρχικό ποσό μεταγραφής δεν ήταν πολύ μεγάλο, αλλά υπάρχουν σημαντικά μπόνους». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.