«Ο Τζόλης ταιριάζει στο ιταλικό πρωτάθλημα, στοιχεία Ιντζάγκι ο Κούτσιας»

Metrosport Team06 Νοεμβρίου 2020

Ο Κριστιάν Αργκούριο, σκάουτερ ιταλικών ομάδων που είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Χρήστο Τζόλη, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ. «Βρίσκομαι στη Σικελία και για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό. Αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα οι ομάδες λόγω του ιού» είπε αρχικά, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό που η Λάτσιο έβαλε να αγωνιστούν παίκτες θετικοί στον ιό: «Είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την UEFA. Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες, δημιουργεί προβλήματα γιατί ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο στις κερκίδες δεν υπάρχει».  

Για τον Τζόλη, συγκεκριμένα, τόνισε: «Τον παρακολουθώ χρόνια, από την εθνική U17 και U19. Έχω συνεργαστεί ως σκάουτερ με την Γιουβέντους, την Ουντινέζε και την Κατάνια, έχω ανακαλύψει πολλούς παίκτες. Τον είχα δει και σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο UEFA Youth League, με την Ντιναμό Κιέβου αν θυμάμαι καλά. Είναι πολύ ταλαντούχος, έχει ταχύτητα, ντρίπλα και είναι πολύ καλός στην εκτέλεση. Έχει έκρηξη και χθες μου έκανε εντύπωση που πέτυχε ένα φανταστικό γκολ και έβγαλε προσωπικότητα σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο. 

Πιστεύω ότι μετά από δύο χρόνια θα είναι πολύ καλύτερος, κάτι που είναι φυσιολογικό. Αλλά μας δείχνει από τώρα ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν ομάδες που τον βλέπουν. Έχω δώσει το όνομά του εδώ και δύο μήνες και πριν από πέντε ημέρες συγκεκριμένα. Μιλάω με αθλητικούς διευθυντές. Δεν είναι σωστό να πούμε τώρα ονόματα γιατί ενδεχομένως να μην κάνουν κίνηση. Εχω επαφές με την Αγγλία, αλλά για μένα το σημαντικό είναι ότι έχει εξαιρετικές προδιαγραφές. Για μένα είναι περισσότερο δεύτερος επιθετικός. Βλέπω ότι τώρα στον ΠΑΟΚ παίζει πιο πολύ αριστερός εξτρέμ γιατί συγκλίνει. Μπορεί να αγωνιστεί και πίσω από τον φορ σε 4-2-3-1, θα του πήγαινε η Ιταλία γιατί είμαστε πολύ της τακτικής. Το στυλ του ταιριάζει πολύ σε ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος».  

Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο είπε: «Πρέπει να δουλέψει με προπονητή που ξέρει να αναπτύσσει ταλέντα. Για αρχή θα είναι καλύτερα να πάει σε μία ομάδα μεσαίου επιπέδου, όπως η Φιορεντίνα, η Σασουόλο, η Σαμπντόρια και η Αταλάντα. Ξέρω ανθρώπους απο Ιταλία που εργάζονται στην Ελλάδα, όπως ο Τσιρίλο. Προτιμώ να έχω απευθείας επαφή και να παρακολουθώ εγώ τους παίκτες. Ο Κούτσιας, επίσης, έχει στοιχεία Ιντζάγκι, είναι καλός μέσα στην περιοχή, τον έχω δει σε παιχνίδι των μικρών εθνικών ομάδων με την Γερμανία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.