«Έλαμψε» ο 16χρονος Τζίμας και ο ΠΑΟΚ Β' πήρε ακόμη τρεις πόντους κόντρα στην Καρδίτσα!

Χάρης Εμμανουηλίδης26 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΟΚ Β και Αναγέννηση Καρδίτσας αναμετρήθηκαν στο γήπεδο του Μακεδονικού στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague 2, σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέφανο Τζίμα, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (2-0) και έγινε ο νεότερος σε ηλικία σκόρερ για τον Δικέφαλο. Όλα αυτά, υπό το βλέμμα του Ζοσέ Μπότο και του συνεργάτη του, Άντρεϊ Φεντσέκοφ και με κεντρικό πρόσωπο τον Στέφανο Κλάους Αθανασιάδη που αντιμετώπισε την ομάδα με την οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε την πλειάδα ευκαιριών μπροστά στις εστίες του Μπαλωμένου και του Γκέκα, με τις ομάδες να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο αμυντικό κομμάτι και χωρίς να παίρνουν ρίσκα έχοντας ωστόσο μεμονωμένες καλές στιγμές που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ροή του αγώνα.

Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης άνηκε στους φιλοξενούμενους με τον Κοζορώνη στο 13΄ έπειτα από φάουλ σε καλό σημείο έξω από την περιοχή του Μπαλωμένου, με την προσπάθεια του έμπειρου χαφ να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ενώ στο 21΄ο Στέφανος Αθανασιάδης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας χωρίς αλλά υπήρξε παρέμβαση του Μορικέλι που αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Η πρώτη σημαντική φάση για τον Δικέφαλο ήρθε από την προσπάθεια των Πανίδη και Γρόσδη στο 38΄, με την πρώτη προσπάθεια να σταματάει στα σώματα ενώ στη δεύτερη η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Οι «ασπρόμαυροι» τότε αύξησαν την πίεση τους και λίγο αργότερα, στο 42΄ ο Τασιούρας έκανε το ανέβασμα από τη δεξιά πλευρά γύρισε τη μπάλα αλλά η προσπάθεια του Σπυράκου πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν στην αρχή περιορισμένες, με τον Μορικέλι να έχει τη δική του καλή στιγμή στο 59΄ αλλά η προσπάθεια του να περνάει λίγο άουτ ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία θέλησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του βάζοντας στο παιχνίδι τον Σμυρλή και τον Τζίμα, με τον δεύτερο να υποδεικνύεται «χρυσή» αλλαγή, καθώς λίγο αργότερα και ειδικότερα 4 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έκανε το 1-0 έπειτα από υποδειγματικό πλασέ , ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έπειτα από ωραία προσπάθεια του Μπράντονιτς έκανε το 2-0 προ κενής εστίας από το σημείο του πέναλτι.

Στο 88ο λεπτό και με την Καρδίτσα να θέλει μειώσει το σκορ και να μπει ξανά στο παιχνίδι, ο Βερνάρδος έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Μπαλωμένο να απομακρύνει σε κόρνερ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Μπαλωμένος, Τασιούρας, Γιαξής, Παναγιώτου, Μορικέλι, Ουεντραόγκο, Γρόσδης (81′ Νινούα), Μπράντονιτς (90+3′ Δαρέλας), Σπυράκος (66′ Σμυρλής), Μελετίδης (46′ Χατζηστραβός), Πανίδης (66′ Τζίμας).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Π. Αμανατίδης): Γκέκας, Δημόπουλος, Αναστόπουλος, Σταμόπουλος, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Λαγός, Ριέρα (77′ Μπάλλας), Βερνάρδος, Τσβετάνοφ, Αθανασιάδης (77′ Γιάκος).

Διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης)

Βοηθοί: Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Αναστασιάδης (Σερρών)

Κίτρινες: Μελετίδης, Μπράντονιτς – Τσβετάνοφ, Ριέρα, Σκόνδρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.