Ο «Τσόλο», το αποκρουστικό παιχνίδι της Ατλέτικο και ο θυμός του Πέπε Γκουαρδιόλα

Βασίλης Μάστορας07 Απριλίου 2022

Ο,τι κι να πετύχει η Ατλέτικο Μαδρίτης τόσο στις εγχώριες, όσο και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν θα θέλξει με το παιχνίδι της, ούτε θα κερδίσει νέους φίλους. 

Είναι ομάδα υπόδειγμα μαχητικότητας, που μπορεί να πετύχει και την πιο απίθανη πρόκριση, αλλά μέχρι εκεί. Ο τρόπος που αγωνίζεται προκαλεί πολλές φορές και θυμό. Οπως θύμωσε ο Γκουαρδιόλα στα προχθεσινά 90 λεπτά. Ο τρόπος που ξέσπασε μετά το γκολ που πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Ετιχαντ» φανερώνει την οργή του Πέπε, όχι τόσο για την εξέλιξη του αγώνα αλλά για το… λεωφορείο που έστησε ο Σιμεόνε, ο οποίος παρ’ όλα αυτά είναι περισσότερο ακριβοπληρωμένος από τον Κλοπ και τον Γκουαρδιόλα. 

Προπονητές οι οποίοι σε όποια ομάδα κι αν δούλεψαν κατάφεραν να τις ανεβάσουν level και να προσφέρουν καλό ποδοσφαιρικό θέαμα. Εκνευρίστηκε λοιπόν ο Γκουαρντιόλα που 24 ώρες νωρίτερα είχε υπερασπιστεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τον Σιμεόνε, όταν δημοσιογράφος μίλησε απαξιωτικά για τον τρόπο που αγωνίζεται η Ατλέτικο ( «Κάθε προπονητής έχει τη δική του ιδέα για να πάρει τη νίκη»).

Για όσους ίσως να μην το έμαθαν τα στατιστικά του αγώνα της Σίτι με την Ατλετικό Μαδρίτης «φωνάζουν» ότι οι Ισπανοί πήγαν στο Μάντσεστερ για να δεχτούν όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ.

Η κατοχή μπάλας ήταν 67%-33%, τα κερδισμένα κόρνερ 9-0 και οι τελικές προσπάθειες για γκολ 15-0!

Θέλετε περισσότερες αποδείξεις για την αρνητική αγωνιστική παρουσία της Ατλέτικο; Από το 2003-’04 είναι η τέταρτη ομάδα που δεν έχει δημιουργήσει ούτε μία τελική σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και η πρώτη τα τελευταία δέκα χρόνια που δεν πραγματοποίησε ούτε ένα σουτ.

Με το σύστημα… ταμπούρι, η Ατλέτικο κατάφερε να μην δεχθεί γκολ επί 69 λεπτά. Ταμπουρωμένη στην άμυνα οι Ισπανοί κατόρθωσαν να κρατήσουν τη Σίτι μακριά από την εστία τους επί 69 λεπτά. Πάντα όμως υπάρχει μία κακή στιγμή όσο καλά κι αν δουλεύει αμυντικά μία ποδοσφαιρική «μηχανή».

Ο Σιμεόνε είναι προπονητής που ασπάζεται τη ρήση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Εχει επιλέξει έναν δικό του αγωνιστικό δρόμο που οδηγεί στις επιτυχίες και από τη στιγμή που του «βγαίνει» καλά κάνει και τον ακολουθεί.

Παρότι είναι αποκρουστικό το παιχνίδι της Ατλέτικο. Εκ διαμέτρου αντίθετο μ’ αυτό της προχθεσινής της αντιπάλου της Μάντσεστερ Σίτι. Ομάδα η οποία έχει ποιότητα και φαντασία στο παιχνίδι της.

Παρ’ όλα αυτά ο «Τσόλο» λατρεύεται από τους οπαδούς της Μαδρίτης και όχι άδικα. Ανέλαβε το 2011 μία ομάδα που είχε αποκλειστεί στο Κύπελλο από την Αλμπαθέτε που αγωνίζονταν στην Γ’ κατηγορία της Ισπανίας και στη La Liga πάλευε για την παραμονή της.

Είχε κατακτήσει τον τελευταίο της τίτλο πρωταθλήματος το 1996, κι έκτοτε είχε κερδίσει μόνο το Γιουρόπα Λιγκ 2010.

Ο Σιμεόνε άλλαξε την ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Εστω και παίζοντας η ομάδα ποδόσφαιρο που δεν αρέσει στους πολλούς. Κερδίζει όμως τίτλους και λατρεύεται από τους οπαδούς της. Κι αυτά ίσως είναι σημαντικότερα από το θεαματικό παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.