«Ο Τσόλακ ήταν σπουδαίος κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες»

Κώστας Πετρωτός22 Ιανουαρίου 2022

Εχει ενδιαφέρον να αναλύσει κανείς τον ρόλο που είχε ο Αντόνιο Τσόλακ στην Μάλμε που πέτυχε σημαντικά πράγματα (είχε 19 γκολ και τρεις ασίστ σε 40 ματς).

Η “Μ” και το Metrosport.gr απευθύνθηκε στον Γιόχαν Ντολκ Βολ, δημοσιογράφο της Kvallenposten και παρουσιάζει την γνώμη του για την παρουσία του Τσόλακ στο σουηδικό πρωτάθλημα. 

“Ο προπονητής Γιαν Νταλ Τόμασον (καθοδήγησε πέρυσι την Μάλμε, πλέον από τις 7 Ιανουαρίου έχει αναλάβει τα ηνία ο Μίλος Μιλόγεβιτς) τον χρησιμοποιούσε είτε μόνο σε διάταξη 4-2-3-1 ή 4-3-3, είτε σε σύστημα με δύο επιθετικούς,. Ο ρόλος του ήταν σε πολλά ματς να υποδέχεται την μπάλα για να έχει η Μάλμε μόνιμα το παιχνίδι στην περιοχή του αντιπάλου και σε άλλα να κινείται πίσω από την αμυντική γραμμή. Όταν εφαρμοζόταν το 3-5-2 έπαιζε παρέα με τον Μπιρμάνεβιτς”, σημειώνει αρχικά ο Σουηδός ρεπόρτερ και προσθέτει: 

“Στην Μάλμε όλοι ήταν χαρούμενοι με τον Τσόλακ, αλλά του έλειπε λίγη ταχύτητα και δύναμη κι αυτό φαινόταν κυρίως στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν η Μάλμε έπαιζε με μικρομεσαίες ομάδες, ο Τσόλακ ήταν σπουδαίος, αλλά όταν αντιμετώπιζε καλύτερες ομάδες, του ήταν δύσκολο να κερδίσει προσωπικές μονομαχίες σε δύναμη και σπριντ”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.