O Tσιτσιπάς χτίζει τον μύθο του ακόμη και με τους αποκλεισμούς

Βασίλης Μάστορας12 Οκτωβρίου 2020

H ήττα-αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά από τον ημιτελικό του Roland Garros δε μειώνει την τεράστια αξία του Ελληνα τενίστα. Αντιθέτως πείθει τους πάντες για το μεγάλο του ταλέντο κι ότι είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός Grand Slam. Ο Ναδάλ, κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam τρόπαιο όταν ήταν 19 χρόνων. Ο Ρότζερ Φέντερερ στα 22 του και ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε τον πρώτο του major τίτλο στα 21. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι 22 χρόνων και βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, κι αυτή δεν είναι μικρή διάκριση. Συγχρόνως έχει καταφέρει να μαγνητίζει τους Ελληνες με τα κατορθώματα του, γιατί τους έχει πείσει ότι είναι ένα γνήσιο αθλητικό ταλέντο που δουλεύει πολύ και γι’ αυτό βρίσκεται στην ελίτ του τένις. 

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει πληροφόρηση για την τηλεθέαση του αγώνα με τον Τζόκοβιτς, αλλά το παρελθόν δείχνει ότι ο Τσιτσιπάς εκτινάσσει την τηλεθέαση. Ο επικός αγώνας του Στέφανου με τον Σταν Βαβρίνκα στον γύρο των 16 του Roland Garros, τον Ιούνιο του ‘19 καθήλωσε τους τηλεθεατές μπροστά στις οθόνες κι έδωσε στην ΕΡΤ πρωτιά στην τηλεθέαση.

Ο αγώνας κράτησε 5 ώρες και 10 λεπτά και έληξε με νικητή τον Βαβρίνκα με 3-2 σετ. Μεταδίδοντας ζωντανά τον αγώνα η ΕΡΤSports είχε θεαματικότητα 10,2% στο γενικό σύνολο και 14.2% στο δυναμικό κοινό (ηλικίες 18-54). Είναι σημαντικό ότι στην κορύφωση του αγώνα, κατά τη διάρκεια του πέμπτου σετ και την ίδια ώρα που τα κανάλια μετέδιδαν εκλογικά αποτελέσματα η ΕΡΤSports με τον αγώνα Τσιτσιπά-Βαβρίνκα έφτασε να έχει τηλεθέαση 17.8%, επίδοση που την κατέταξε στην 1η θέση! Aκόμη νέο ρεκόρ, αύξηση 70%, κατέγραψε στο τέλος Σεπτεμβρίου το ERTFLIX στον αγώνα θρίλερ του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Jaume Munar που ηττήθηκε από τον Ελληνα πρωταθλητή στο 5ο σετ μετά από 3 ώρες αγώνα. Οι ώρες αγωνίας για τους χιλιάδες φίλους του τένις έγιναν αφορμή για να απογειωθούν τα ποσοστά του ERTFLIX που μετέδιδε live τους αγώνες του Roland Garros.

Η προσπάθεια του Τσιτσιπά να νικήσει στον ημιτελικό του Roland Garros τον Τζόκοβιτς που προηγήθηκε με 2-0 σετ, έμοιαζε με θαύμα το οποίο όμως άγγιξε ο Ελληνας τενίστας. Προσπάθεια στην οποία πάντρεψε περίσσιο ταλέντο και απίστευτο πάθος. Μέχρι τον τελευταίο πόντο. Με αξιοζήλευτη ένταση απέναντι στο Νο1 του Κόσμου. O Tσιτσιπάς έπαιξε στα όρια του και έχασε γιατί ο αντίπαλος του ήταν περισσότερο έμπειρος και διαχειρίστηκε καλύτερα την κούραση και τον ψυχισμό του. Ο ημιτελικός της περασμένης Παρασκευής ήταν ο 37ος του Τζόκοβιτς και για τον Τσιτσιπά μόλις ο δεύτερος. Αν προκρίνονταν θα ήταν ο νεότερος τενίστας που θα διεκδικούσε το τρόπαιο του Roland Garros. Δεν τα κατάφερε αλλά έφυγε από το τερέν με ψηλά το κεφάλι. Συγχρόνως έχει πείσει την παγκόσμια κοινότητα του τένις ότι είναι ο αθλητής που βρίσκεται μία ανάσα από το να κατακτήσει ένα Grand Slam. Κι αυτό είναι μίας πρώτης τάξεως επιτυχία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.