Ο Τσακαλίδης έκανε τη δουλειά του!

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας: Από τη Χαλκιδική σου λέει ο άλλος. Διαιτητής Var ο οποίος για μια ακόμη φορά στερεί από τον μέτριο ΠΑΟΚ τους δυο βαθμούς της νίκης. 

Ο Τσακαλίδης που στην κατώτερη κατηγορία «πηγαίνει» με χίλια την Κηφισιά κάποιου Μελισανίδη, έδωσε χθες τα διαπιστευτήρια του όταν στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου δεν φώναξε τον Ευαγγέλου για να δει αν είναι πέναλτι το χέρι του αμυντικού του ΠΑΣ. 

Ένα καταφανέστατο σύμφωνα με τον κανονισμό, πέναλτι που πάλι το var που ήρθε να βελτιώσει την κατάσταση διαμορφώνει το αποτέλεσμα. Στην διοίκηση ήταν ήσυχοι για την διαιτητική ομάδα. Γυρίστε πλευρό. Όσο αφορά το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ για μια ακόμη φορά πλήρωσε τρία πράγματα για μια ακόμη φορά με αντίπαλο μικρότερης δυναμικής. Το πρώτο ήταν το χαμένο πρώτο ημίχρονο. 

Σ’ αυτό «βοήθησαν» και κάποιες λάθος επιλογές του Λουτσέσκου κυρίως με τον Φελίππε Σοάρες ο οποίος όχι απλά ήταν κακός αλλά είχε λάθος πάσες, τοποθετήσεις και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σε κανένα σημείο παιχνίδι. Με μια τελική που προήρθε από την εκπληκτική μπαλιά του Τάισον δε μπορείς να κερδίζεις παιχνίδια. 

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η διοίκηση αντί να αγοράζει επιθετικούς όταν χρειάζεται η ομάδα τους πουλάει. Δυστυχώς όπως και να αντιμετωπίσουμε την μεταγραφική πολιτική το συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που αποφασίζουν για τον ΠΑΟΚ είτε είναι ο κ. Σαββίδης είτε άλλοι, θεώρησαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα και γι΄ αυτό προχωράει η ομάδα με στόχο τη δεύτερη θέση και το κύπελλο. 

Το βάθος στον πάγκο απλά δεν υπάρχει όπως δεν υφίσταται και η τόλμη από τον Λουτσέσκου να αρχίσει τον Τζίμα απέναντι σε μια ψιλή και κλειστή άμυνα ή έστω να τον χρησιμοποιήσει για ένα ημίχρονο. Χθες φάνηκε ότι η παρουσία του Ολιβέιρα αποτελεί σχεδόν το 50% της δυναμικότητας του ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά. Το τρίτο είναι ότι όταν λείπουν κάποιοι παίκτες από την ομάδα επηρεάζονται και οι υπόλοιποι. 

Η απουσίες των Ολιβέιρα και Ντάντας σμίκρυναν την αποδοτικότητα τόσο του Κωνσταντέλια όσο και του Νάρεϊ. Ο Τάισον τα πήγε αρκετά καλά και αν κάποιος έπρεπε να βγει αυτός ήταν ο έτερος Σοάρες ο οποίος ήταν μέτριος δημιουργικά αλλά και κακός στην εκτέλεση των «στημένων». Τέλος διαπιστώνουμε ότι ήρθαν παίκτες όπως ο Μπράντον και ο Νάσμπεργκ που είναι ποιοτικά κατώτεροι από τον Μιχαηλίδη και προφανώς τον Τζίμα. 

Εκεί ξοδεύονται τα λεφτά του προέδρου όπως και να πουλάς τον Κούτσια μόνο με 2,5 και όχι στο να αποκτάς έναν καλό επιθετικό όταν βλέπεις την ομάδα ότι μπορεί να κάνει όμορφα πράγματα και να χτυπήσει ακόμη και τον τίτλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.