Ο Τσαγκαράκης επιβράβευσε την υποκριτική

Βασίλης Βλαχόπουλος12 Ιανουαρίου 2021

Γράφει ο Βασίλης Βλαχόπουλος

Οι μαζεμένες συμπτώσεις ήρθαν και ξεχείλισαν τον κουβά του ελληνικού ποδοσφαίρου και ανέδειξαν παράλληλα το έργο της «εξυγίανσης». Είναι προφανές πλέον ότι θα στοιχειοθετήσει θαύμα η παραμονή του Αρη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η πρώτη απόπειρα έγινε στη Λάρισα, ακολούθησε το Περιστέρι, τώρα ήρθαν και τα Γιάννινα.

 Το πρόβλημα δεν είναι ο Χουτεσιώτης ο οποίος προσποιήθηκε τραυματισμό βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του, αλλά ο διαιτητής Τσαγκαράκης ο οποίος επιβράβευσε τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ για την υποκριτική ικανότητά του ακυρώνοντας το γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι. Τα λάθη του ήταν πολλά, αυτό όμως διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Πόσα γκολ θα μπορούσαν να μπουν στον λασπότοπο των «Ζωσιμάδων»; Κι αυτό το λάθος, η απώλεια βαθμών, έρχεται σε συνάρτηση με ό,τι έγινε σε άλλα γήπεδα. Κι εκεί υπήρχε το VAR αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε για την απονομή δικαιοσύνης γιατί προφανώς δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψη για ευνόητους λόγους. Ο δε Παναθηναϊκός έχει ένα μόνιμο αεράκι να τον σπρώχνει γλυκά στην πλάτη με αποκορύφωμα το… τσουνάμι στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και πολύ φοβάμαι ότι έρχονται και χειρότερα.

Προσωπικά δε νομίζω ότι ο Αρης έχει τρόπο αντίδρασης. Ακόμη και η έκδοση ανακοίνωσης διαμαρτυρίας απλά θα ηχήσει όμορφα στ’ αυτιά των φίλων του γιατί επί της ουσίας δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει κάτι. Θα πρέπει να επενδύσει στην αγωνιστική κατάστασή του, σε νίκες επί των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού όπου θα σφυρίξουν ξένοι διαιτητές γιατί οι Ελληνες θα τον… κόβουν σαν τον γύρο.

Αγωνιστικά και τηρουμένων των συνθηκών που προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχόπτωση, η ομάδα του Ακη Μάντζιου έκανε πολλά για να βρει το σωτήριο γκολ. Ο ίδιος διάβασε σωστά το παιχνίδι με τη χρησιμοποίησε των Τζέγκο, Μαντσίνι, αλλά η συζήτηση ξεκινά και τελειώνει σ’ ένα πράγμα. Αν οι «κίτρινοι» είχαν φορ περιοχής ενδεχομένως να έβρισκαν ένα γκολ στα πολλά γεμίσματα που έκαναν. Δεν τον διαθέτουν τον παίκτη της μίας επαφής κι αυτό είχε τη σημασία του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.