Τραμπ για Ζελένσκι: «Είναι ο καλύτερος πωλητής, έρχεται στις ΗΠΑ και φεύγει με 50-60 δισ.»

Metrosport Team19 Μαρτίου 2024

Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ως τον «μεγαλύτερο πωλητή στην ιστορία», λέγοντας το Σάββατο (16/03) πως «όταν έρχεται στις ΗΠΑ, φεύγει με 50-60 δισ.».

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ, έκανε τη δήλωση αυτή σε συγκέντρωση στο Ντέιτον του Οχάιο. Ακόμα, ο ίδιος είπε στους υποστηρικτές του ότι η παροχή δανείων στην Ουκρανία θα ήταν μια προτιμότερη προσέγγιση σε σύγκριση με την απλή «παράδοση επιταγών».

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε αποκαλώντας τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ως «τον μεγαλύτερο πωλητή στην ιστορία» και πρόσθεσε: «Δανείστε τους τα χρήματα, μην τους παραδώσετε απλώς μια επιταγή για 60 δισεκατομμύρια [δολάρια]. Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε σκωπτικό τόνο: «Σας λέω ότι ο Ζελένσκι είναι ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές στην ιστορία. Κάθε φορά που έρχεται στη χώρα, φεύγει με 50 ή 60 δισεκατομμύρια δολάρια, ποτέ δεν μπόρεσα να το κάνω αυτό, είναι καλύτερος πωλητής».

Η δήλωσή του ήρθε ως απάντηση στο αίτημα των Αμερικανών νομοθετών να εγκρίνουν ένα τεράστιο πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, προκειμένου να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας. Ακόμα, το Σάββατο (16/03), ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, επανέλαβε την έκκλησή του προς τον Πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, να «λάβει μια απόφαση» σχετικά με το ξεμπλοκάρισμα του εν λόγω πακέτου βοήθειας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, επίσης, στη συγκέντρωση του στο Οχάιο ότι οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι η «πιο σημαντική ημερομηνία» στην ιστορία των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας την εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο ως «σημείο καμπής για τη χώρα».

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει σε μια συγκέντρωση ότι «θα ενθαρρύνει» τη Ρωσία να επιτεθεί σε οποιοδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς τους ως μέλος της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας και θα αφήσει τους επιτιθέμενους «να κάνουν ό,τι διάολο θέλουν».

Η πρόσκλησή του προς τη Ρωσία να εισβάλει σε χώρες του ΝΑΤΟ προκάλεσε την ανησυχία ότι η Ευρώπη μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσει μόνη της τη ρωσική επιθετικότητα, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και οι οπαδοί του θεωρούν ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι μια κακή συμφωνία για τις ΗΠΑ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.