Ο Τόμας είναι καυτός μέσα στο 2023 και από μπάλωμα έγινε πρώτος σκόρερ

Κωστής Παναγιώτου08 Απριλίου 2023

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ηττήθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό, μένοντας πολύ πίσω στην κούρσα του τίτλου, αλλά πέρα από τα ερωτηματικά που γέννησε η ήττα στο Φάληρο είχε και θετικές ειδήσεις και αυτές αφορούν τον σκόρερ του «δικεφάλου», τον Μπράντον Τόμας.

Ο Ισπανός επιθετικός διανύει περίοδο φορμαρίσματος μέσα στο 2023 και το αποδεικνύει, σχεδόν, σε κάθε συμμετοχή με την ασπρόμαυρη φανέλα. Απέναντι στους "ερυθρόλευκους" σημείωσε το μοναδικό γκολ της ομάδας του, το οποίο βέβαια δεν ήταν αρκετό, αλλά σε ακόμη ένα κρίσιμο παιχνίδι ήταν παρών.

Ξεπέρασε τον Ολιβέιρα, έχοντας τα μισά λεπτά συμμετοχής

Ο 28χρονος φορ με καταγωγή από τη Μαγιόρκα ήρθε το καλοκαίρι για να αντικαταστήσει τον Αντόνιο Τσόλακ, οποίος πωλήθηκε στους Ρέιντζερς, και να αποτελέσει το δεύτερο επιθετικό πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ισπανού διαφέρουν πολύ με εκείνα του Πορτογάλου, εξάλλου αυτός ήταν και ένας επιπλέον λόγος που οδήγησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ζοσέ Μπότο να προσθέσουν τον Τόμας στο φετινό ρόστερ.

Ο Ισπανός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, καθώς στο ντεμπούτο κατάφερε να βρει και το δρόμο προς τα δίχτυα, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό (1-0), στην 1η αγωνιστική της Super League 1.

Η συνέχεια δεν ήταν όμως ανάλογη. Η επάνοδος του Ολιβέιρα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τον άφησε στον πάγκο, ενώ ένα τραυματισμός στις αρχές του Οκτωβρίου τον άφησε εκτός για περίπου ένα μήνα. Το επόμενο τέρμα του ήρθε στην πρώτη αναμέτρηση με την Καλαμάτα, για το Κύπελλο Ελλάδας, κλείνοντας το 2022 με μόλις 2 γκολ.

Από το 2023 και μετά η απόδοσή του άλλαξε κατακόρυφα. Στον επαναληπτικό με την Καλαμάτα πετυχαίνει και τα δύο τέρματα της ομάδας του και υπογράφει την πρόκριση στον προημιτελικό του Κυπέλλου.

Αλλά ακόμη έλειπε μια μεγάλη εμφάνιση σε ένα ντέρμπι για να πείσει τους φίλους του "δικεφάλου". Αυτή δεν άργησε και στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό για τους "8" του Κυπέλλου, ανοίγει το σκορ, έχοντας μια γεμάτη εμφάνιση στη νίκη με 2-0 των "ασπρόμαυρων" επί των "πράσινων".

Ακολουθούν τρία τέρματα με Αστέρα Τρίπολης (2-2), Ιωνικό (6-0) και Λαμία (1-5) στο Κύπελλο, ενώ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΝΠΣ Βόλου (0-1).

Με το τέρμα που σημείωσε στον παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έφτασε συνολικά τα 10 τέρματα σε 28 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, την ίδια ώρα που ο Ολιβέιρα έχει 9 γκολ σε 30 αγώνες, αλλά το εντυπωσιακό είναι πως ο Ισπανός μετράει 1.010 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Πορτογάλος έχει σχεδόν τα διπλάσια, 1.978 αγωνιστικά λεπτά.

Όσο οξύμωρο και αν φαίνεται είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου με πέντε τέρματα.

Κοντά στην πόρτα της ανανέωσης

Μάλιστα, οι εμφανίσεις του 28χρονου επιθετικού μόνο απαρατήρητες δεν έχουν περάσει από τους Σαββίδη-Λουτσέκσου-Μπότο και σύμφωνα με πληροφορίες του Metropolis 95.5 και της εκπομπής "Τρίτο Ημίχρονο" ο Μπράντον θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν κάτοικος Τούμπας, καθώς θα ενεργοποιηθεί το +1 που υπήρχε στην συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Τόμας θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ με τους όρους που ισχύουν και στο φετινή συμφωνία, με τις ετήσιες απολαβές του να κυμαίνονται περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Εκτός όμως από την εικόνα εντός των τεσσάρων γραμμών σημαντικό ρόλο στην ανανέωσή του έχει παίξει και η συμπεριφορά του τόσο στα αποδυτήρια, όσο και έξω από αυτά.

Ο Τόμας από τις πρώτες μέρες του στη Θεσσαλονίκη επιθυμούσε να μάθει ελληνικά ως μια ένδειξη σεβασμού προς το σύλλογο και τη χώρα. Η καθηγήτρια Ελληνικών του Ισπανού μίλησε στο Metropolis 95.5 και δήλωσε: «Είμαι περήφανη, το πρώτο πράγμα που έμαθε είναι τα συνθήματα του ΠΑΟΚ. Κάθε φορά που βρισκόμαστε έρχεται με λίστα πραγμάτων που θέλει να μάθει, από το παιδί που θα μιλήσει στο γήπεδο μέχρι και τον σερβιτόρο στον καφέ. Είναι η νοοτροπία του έτσι, μιλάει ισπανικά, γαλλικά, ελληνικά και αντιλαμβάνεται και τα ιταλικά. Είναι μία ένδειξη σεβασμού προς την χώρα που τον φιλοξενεί και αγωνίζεται σε αυτή».

Ο Μπράντον Τόμας μπορεί να ήρθε το καλοκαίρι ως μια λύση ανάγκης, ως ένα μπάλωμα του ρόστερ που είχε ξεμείνει από επιθετικούς, αλλά μετά από σχεδόν εννέα μήνες στον ΠΑΟΚ ο Ισπανός έχει γίνει αναγκαίος και φωνάζει παρών και για τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.