Ο Τομ Παπαδόπουλος και η ηθική ευθύνη του Στράτου Ευγενίου

Βασίλης Μάστορας22 Μαρτίου 2022

Η είδηση της άφιξης του Τομ Παπαδόπουλου στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους φίλους του Ηρακλή. Για όσους δεν το ενθυμούνται ο ομογενής επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ την χρονιά που «βάρεσε κανόνι». Η αλλοπρόσαλλη διοικητική του πολιτική, σε συνδυασμό με τα βάρη του παρελθόντος οδήγησαν τους «κυανόλευκους» στον υποβιβασμό και τη διάλυση. Ακολούθησε η συμμετοχή στο τοπικό Πρωτάθλημα κ.ο.κ.

Βεβαίως το μεγαλύτερο λάθος του κ. Παπαδόπουλου ήταν η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε την πρόκληση να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής. Χωρίς να γνωρίζει το «θηρίο» των χρεών που παραμόνευε, είπε το «ναι», καθυστέρησαν και οι κυοφορούμενες χορηγίες κι έτσι έγινε ό,τι έγινε.

Ο κ. Παπαδόπουλος αποτελεί μία θλιβερή ανάμνηση για τους φίλους του Ηρακλή. Διοίκησε με ερασιτεχνικό τρόπο και επιπόλαια και οδήγησε την ομάδα σε αδιέξοδα.

Η άφιξη του στη Θεσσαλονίκη έχει ως στόχο να συζητήσει με τον κ. Ευγενίου τις προϋποθέσεις να γίνει και πάλι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Σ’ αυτή τη βάση και προκειμένου η ομάδα να παραμείνει στη Super League2 προχώρησε στη χορηγία ύψους 250.000 ευρώ. Το ποσό είναι εξαιρετικά μεγάλο καθώς δεν υπάρχει ανταπόδοση, με δεδομένο ότι οι επαγγελματικές του δραστηριότητες έχουν έδρα και ακτίνα ενδιαφέροντος τις ΗΠΑ. Το ήθελε όμως ο Τομ Παπαδόπουλος πιστεύοντας δύο πράγματα: Πρώτον ότι θα αποτελέσει η χορηγία την κολυμβήθρα του Σιλιωάμ για όλες τις «αμαρτίες» που έκανε κατά την παρουσία του στον Ηρακλή και δεύτερον ότι το ποσό θα συμψηφιστεί στο τίμημα που θα συμφωνηθεί για την εξαγορά της ΠΑΕ Ηρακλής.

Για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να έχουν καταλήξει στο πλαίσιο του deal και οι δύο πλευρές.

Η μία, αυτή του αγοραστή, δηλαδή ο ομογενής επιχειρηματίας, έρχεται στη Θεσσαλονίκη με συγκεχυμένες σκέψεις. Θέλει μεν να επανακάμψει διοικητικά στον Ηρακλή, αλλά δεν έχει καταστρώσει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Οπότε δεν γνωρίζει το μπάτζετ που απαιτείται, ώστε να μετρήσει τις δυνατότητες τους.

Ο δεύτερος, δηλαδή ο Στράτος Ευγενίου, ο οποίος έδωσε το «φιλί της ζωής» στον Ηρακλή, πετυχημένος επιχειρηματίας και μετρημένος παράγοντας, θέλει μεν να πάρει το καπελάκι του και να φύγει, αλλά έχει στόχο ο διάδοχος του να είναι ισχυρός «παίκτης» και να δώσει όραμα στους φίλους των «κυανολεύκων».

Κι όλα αυτά γιατί έχει την ηθική ευθύνη για την επόμενη ημέρα του Ηρακλή. Άρα ο κ. Παπαδόπουλος θα πρέπει να πείσει τον κ. Ευγενίου ότι συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγήσει τον Ηρακλή ψηλά. Κι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.