Ο Τίμο Βέρνερ «εκτέλεσε» την Τότεναμ του Μουρίνιο

Metrosport Team19 Φεβρουαρίου 2020

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Λειψία επικρατώντας της Τότεναμ με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Champions League.

Έκλεισε την Τότεναμ στα καρέ της

Ορεξάτη μπήκε η Λειψία στο παιχνίδι. Οι Γερμανοί φρόντισαν να δείξουν από νωρίς να διαθέσεις τους και μόλις στο δεύτερο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν αφού η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά από προσπάθεια του Ανχελίνιο. Η πρώτη καλή στιγμή για την Τότεναμ ήρθε στο 8 όταν ο Μπέρχβαϊν σούταρε αλλά ο Γκουλάσι το έπιασε εντυπωσιακά. Η Λειψία είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσε να φτάσει στην εστία του Γιορίς. Από το 17 και μετά οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη με το Μουρίνιο να προβληματίζεται βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι "πετεινοί" θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ αλλά η προσπάθεια του Ντε λε Άλι δεν είχε αποτέλεσμα.

Ξύπνησε αργά 

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λειψία είχε τα ηνία του παιχνιδιού και καθόριζε το ρυθμό του. Στο 58ο λεπτό πήρε το προβάδισμα όταν ο Ντέιβις ανέτρεψε τον Λάιμερ εντός περιοχής και ο Βέρνερ ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους οι Γερμανοί αλλά ο Γιορίς είπε όχι στην προσπάθεια του Σικ. Οι Άγγλοι πήραν την κατοχή και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί αλλά η Λειψία άντεξε. Στο 73΄έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Γκούλασι βρήκε ελάχιστα την μπάλα στέλνοντας την στο δοκάρι. Η πίεση συνεχιζόταν και στο 85΄ο Γκούλασι έβγαλε σε κόρνερ την προσπάθεια του Λαμέλα. Λίγα λεπτά αργότερα μια κεφαλιά του Μόουρα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Γουίνκς, Φερνάντες (64’ Λαμέλα), Λο Σέλσο, Άλι (64’ Εντομπελέ), Μπέργκβαϊν, Μούρα.

Λειψία: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Αμπάντου, Χάλστενμπεργκ, Μουκιελέ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (83’ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο, Ενκουενκού (74’ Χαϊντάρα), Βέρνερ, Σικ (77’ Πούλσεν).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.