Ο,τι κι αν συμφώνησαν Φαν΄τ Σιπ-ΕΠΟ, είναι αποτυχία η απώλεια της 1ης θέσης

Δημήτρης Κανελλάκης21 Νοεμβρίου 2020

Αλλη μια περίοδος η οποία χαρακτηρίστηκε από αστάθεια, έλλειψη σχεδιασμού, ακατανόητες επιλογές, η οποία δεν είχε, όπως και προηγούμενες τα τελευταία χρόνια, κανένα από εκείνα τα στοιχεία που μας οδήγησαν στον ανεπανάληπτο θρίαμβο το 2004 και στα χρόνια που ακολούθησαν.

Σε όμιλο με το Κόσοβο, τη Μολδαβία και την Σλοβενία ήμασταν. Μην τρελαθούμε... Δεν θα πω ότι και οι τρεις είναι κατώτερές μας, που θα μπορούσα, αλλά σίγουρα είναι εθνικές ομάδες που -εύκολα ή δύσκολα- θα έπρεπε να τους είχαμε επιβληθεί, να είχαμε πετύχει τον στόχο μας, να πάρουμε την πρώτη θέση.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αραδιάσω μια χαμένη ευκαιρία, ένα δοκάρι, μια ατυχία σε κάποιο παιχνίδι, που αν δεν την είχαμε τώρα θα ήμασταν πρώτοι στον όμιλο. Αυτά τα κάνουν όσοι ψάχνουν να βρούνε δικαιολογίες...

Τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα. Σε αυτό τον όμιλο, η εθνική μας ομάδα έφερε τρεις ισοπαλίες. Η μία με το Κόσοβο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής κάλεσε για έξι παιχνίδια 54 (!) διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Σε τέσσερα από τα έξι παιχνίδια χρησιμοποίησε τέσσερiς εντελώς διαφορετικές ενδεκάδες.

Εξω από αυτή την εθνική ήταν -για λόγους που σηκώνουν πολλή συζήτηση- ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Σιόβας. Και πριν τον Φαν' τ Σιπ ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Πετυχημένος, λοιπόν, ο Ολλανδός προπονητής, ή αποτυχημένος; Για να απαντήσει κάποιος στο συγκεκριμένο ερώτημα, θα πρέπει να ξέρει ποιος είναι ο στόχος που συμφώνησε με την ομοσπονδία.

Αν συμφώνησε να ετοιμάσει ομάδα για το μέλλον, χωρίς να νοιάζεται αν θα βγει ή δεν θα βγει πρώτος στον όμιλο, μέχρι και ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος. Υπό την έννοια ότι ξέρει το υλικό, έχει κάνει τις δοκιμές του, έχει βάλει τα στοιχεία που ήθελε και ξεκινάει από δω και πέρα για να πετύχει στόχους

Αν συμφώνησε και ομάδα να ετοιμάσει και την πρώτη θέση να πάρει η εθνική στον όμιλο, δεδομένης της δυναμικής των αντιπάλων που δεν αποτελούσαν φόβητρο, απέτυχε παταγωδώς.

Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος -και με το δίκιο του- να πει ότι, ανεξάρτητα από το τι συμφώνησε ο Φαν΄τ Σιπ με την ομοσπονδία, η απώλεια της πρώτης θέσης σε αυτό τον όμιλο είναι ξεκάθαρη αποτυχία και δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.