Ο θρύλος «τρεκλίζει» στα... φιλικά και οι ανταγωνιστές στις μεταγραφές

Δημήτρης Μπούζας02 Ιουλίου 2021

Η «σφαλιάρα» από την Σάλτσμπουργκ (3-0) αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους, που αντέδρασαν άμεσα με την εξαγγελία μιας σειράς νέων υποψήφιων για μεταγραφή, την ίδια στιγμή που οι ανταγωνιστές τους δυσκολεύονται στην προσπάθεια ενίσχυσής τους.

«Δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε όπως πρέπει με τη φυσική κατάσταση και έτοιμοι στα επίσημα ματς. Ναι μεν ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά κρατάμε και τα θετικά. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια δουλειά και να είμαστε έτοιμοι. Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτό δουλεύουμε. Στο πρωτάθλημα θα δείτε έναν Ολυμπιακό που περιμένει ο κόσμος». Με αυτή τη δήλωση αποχώρησαν από το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι επιχειρώντας να διασκεδάσουν τη μεγαλοπρεπέστατη σφαλιάρα (3-0), όσο και την εικόνα που παρουσίασαν μέχρι στιγμής στη προετοιμασία τους, η οποία ασφαλώς και ανησύχησε. 

Η αντίδραση όμως από την προπαγάνδα ήρθε άμεσα, με το πλασάρισμα μιας νέας σειράς ονομάτων που ήδη βρίσκονται στο δρόμο για το λιμάνι. Ο Ουρουγουανός Πικέρες και ο Γιόχαν Μοχίκα από την Κολομβία που έμεινε ελεύθερος από την Τζιρόνα, βρίσκονται στην κορυφή της μεταγραφικής ατζέντας, που ήρθε για να κατευνάσει τους καταθορυβηθέντες «επιστήμονες». 

Οι τελευταίοι βλέπουν πως κάποια πράγματα δεν μπορούν να σκεπαστούν και προβληματίζονται. Στις ανησυχίες τους υπάρχει θέση για τις επιφυλάξεις που διατηρούν ως προς το αν ο υπερήλικας Βαλμπουενά θα μπορέσει να δώσει το «κάτι παραπάνω» για να αναπληρώσει την απουσία Φορτούνη μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Με τις «πωλήσεις» επίσης να μη πηγαίνουν καλά και να περιορίζονται στον Σα, προβάλλει κάπως χλωμό το ενδεχόμενο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο πρόεδρος για να φέρει παίκτες από το «πάνω ράφι». Έτσι έχουν για την ώρα τα πράγματα στους περσινούς και όχι αήττητους πρωταθλητές, οι οποίοι προβάλλουν και πάλι σαν φαβορί για τον τίτλο. Κάτι το οποίο ασφαλώς δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το πως θα παρουσιαστούν οι ίδιοι, αλλά και οι φερόμενοι ως ανταγωνιστές τους. 

Ρίχνοντας μια ματιά ωστόσο και στην απέναντι πλευρά, δυσκολευόμαστε να σταθούμε σε ασφαλή και αισιόδοξα συμπεράσματα. Ξεκινώντας από τους Αθηναίους, διαπιστώνουμε μια εμφανέστατη δυστοκία στους Ενωσίτες, οι οποίοι έχουν σκαλώσει στην περίπτωση του Λε Ταλέκ που βρισκόταν στον πάγκο της Αλ Αχλί και είναι γνώριμος του Μιλόγεβιτς. Σε ότι έχει σχέση με τους πράσινους επίσης πασιφανέστατη είναι η αδυναμία τους να κλείσουν μία μεταγραφή ποιοτικού παίκτη και συγκεκριμένα αυτή του Ιορδανού Μούσα Ελ Ταμάρι. Περνώντας στον ΠΑΟΚ – προφανώς τον βασικότερο ανταγωνιστή – έχουμε να παρατηρήσουμε μια καθυστέρηση που αποτυπώνεται στην ανακοίνωση της πρώτης μεταγραφής του με το ξεκίνημα της προετοιμασίας. 

Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο Λούκας Τέιλορ. Οι πληροφορίες για τις επόμενες ανακοινώσεις ολοκληρωμένων μεταγραφών, όπως και οι αναφορές ονομάτων (πέρα βέβαια από την περίπτωση του Ολιβέιρα) με ανεπίσημες διαρροές, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

Τα ονόματα που διακινούνται διαψεύδονται ή επιβεβαιώνονται ανάλογα με τις «πηγές» τους. Γιατί όπως όλοι σας θα έχετε ήδη αντιληφθεί, στον ΠΑΟΚ εκτός από το επίσημο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ, έχουμε κι ένα δεύτερο ανεπίσημο, στο οποίο υπηρετούν με αξιοθαύμαστη συνέπεια οι στρατευμένοι και χειραγωγούμενοι σε απόλυτο βαθμό «εκπρόσωποι» της ενημέρωσης. Είναι οι τύποι που εδώ και πολύ καιρό κρατούν τις τέσσερις γωνιές από το περιβόητο χαλί, κάτω από το οποίο σπρώχνουν αγκομαχώντας ότι δεν συμφέρει στα αφεντικά τους. 

Οι οπαδοί των κυπελλούχων είναι αλήθεια πως παρακολουθούν αδιαμαρτύρητα αλλά και με αγωνία τις κινήσεις που γίνονται κι εύχονται ολόψυχα οι προσπάθειες που καταβάλλονται να γίνονται προς την σωστή κατεύθυνση και να έχουν το ποθητό αποτέλεσμα.

ΥΓ: Διαβάζοντας τις συνθέσεις των ομάδων στο παιχνίδι με τη Σάλτσμπουργκ, είδαμε και είδατε ότι απουσιάζει ο Σα. Η απουσία του είναι μεθοδευμένη γιατί οι επιτελείς του θρύλου ποντάρουν στα… παπέλια που υπάρχει πιθανότητα να εισπράξουν από την πώληση του. Έτσι, δεν διακινδυνεύουν με τίποτα την συμμετοχή του. Συνηθισμένη τακτική...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.