Ο τελικός εξαρτάται από τα κέφια του ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός21 Μαΐου 2022

Μέρες τώρα ο γράφων επιχειρεί να μπει στην λογική του τελικού του Κυπέλλου και να εκτιμήσει από πριν τι είναι αυτό που θα καθορίσει την έκβασή του. 

Μετά από πολλαπλές σκέψεις, το συμπέρασμα είναι αυτό που προκύπτει και μετά την αρχική: Η καλή ή μη απόδοση των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας. Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε ρεαλιστικά την αναμέτρηση, από την μία υπάρχει μία ομάδα που έχει αποδείξει την ταυτότητά της και μία άλλη που ουσιαστικά απόψε δίνει το πρώτο μεγάλο τεστ χαρακτήρα.

Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι είναι πάντα αξιόπιστος στο «ένα ματς που κρίνει τίτλο ή πρόκριση», διαθέτει πολλούς παίκτες, από τον Βιεϊρίνια και τον Πασχαλάκη μέχρι τον Ακπομ και τον Μπίσεσβαρ. με τεράστια εμπειρία και ικανότητα να προσαρμόζονται σε κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει στην διάρκεια ενός αγώνα.

Ας μην πάμε πολύ παλιά, ας επιχειρήσουμε να αναλύσουμε μόνο την φετινή σεζόν. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Κύπελλο δύο φορές, τόσο κόντρα στην ΑΕΚ, όσο και κόντρα στον Ολυμπιακό. Αντέδρασε, στην μία περίπτωση με Κούρτιτς και Μιτρίτσα, στην άλλη με την έξοχη συνεργασία Λύρατζη-Σβαμπ-Ολιβέιρα-Τσόλακ, και προκρίθηκε πανάξια. 

Σε παρόμοιες καταστάσεις βρέθηκε και στην Ευρώπη. Χρειάστηκε να κάνει μία πειστική εμφάνιση στην Ριέκα για να διορθώσει την ανορθογραφία του 1-1 στην Τούμπα, έβγαλε μεγάλο διπλό στην Κοπεγχάγη (βοηθούμενος βέβαια και από μία αποβολή), έβγαλε πνεύμα νικητή και καθαρό μυαλό με την Μίντιλαντ και την Γάνδη. Μία ομάδα παντός καιρού.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένας Παναθηναϊκός που, ναι, έκανε ένα σπουδαίο ντεμαράζ στα πλέι οφ κερδίζοντας μάλιστα δύο φορές τον Ολυμπιακό, είχε μία σταθερά βελτιωμένη εικόνα όσο κυλούσε η σεζόν, αλλά στο Κύπελλο προχώρησε με μία σειρά κληρώσεων που ούτε ο Αλαφούζος θα μπορούσε να σκεφτεί. Ατρόμητος σε μονό ματς και μετά Βόλος, Καρδίτσα, Λαμία. 

Αν υπάρχει ένα στοιχεία που προβληματίζει στην σύγκριση των δύο είναι αυτό του επιπέδου φυσικής κατάστασης και ενέργειας που μπορούν να βγάλουν αυτή την περίοδο, γιατί το ρόστερ των «πρασίνων» έχει καλύτερα αθλητικά χαρακτηριστικά και παίκτες που έχουν δώσει 15 ματς λιγότερα στην σεζόν. Όμως, κόντρα σε τέτοιου στυλ ομάδες έχει παίξει και άλλες φορές φέτος ο ΠΑΟΚ, κυρίως στην Ευρώπη και είχε τον τρόπο του να την ξεπεράσει. Γιατί όχι και απόψε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.