Ματθαίου - η ανάλυση του ντέρμπι: Η επιλογή πλάνου των δύο προπονητών και οι παίκτες που ξεχώρισαν

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αναλυτής αγώνων, Τάσος Ματθαίου, ο οποίος ανέλυσε με τη δική του ματιά τα όσα είδε στο χθεσινό ντέρμπι στο Βικελίδης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. 

« Ο Άρης είναι η τέταρτη καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος στην κατοχή μπάλας. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Τερζής ήθελε να δώσει χθες την μπάλα στον ΠΑΟΚ.


 Ο Σάστρε έχει συνηθίσει με τον Ζίβκοβιτς στην πλευρά κι όχι με τον Ζαμπά κι αυτό επίσης φάνηκε. 


Ο Άρης κάνει 529 πάσες σε κάθε αγώνα και χθες έκανε 200 κάτω. Ο ΠΑΟΚ ήταν σχετικά κοντά σε σχέση με τα άλλα ματς. Ο ΠΑΟΚ έκανε πράγματα και πήγαινε δεξιά ειδικά στο πρώτο μέρος και είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 41ο λεπτό. 

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης είχε στόχο να παίξει στον άξονα. Στους αριθμούς του ο Άρης ήταν πιο εύστοχος. Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη σε ευστοχία ομάδα σε σουτ στους αγώνες και χθες είχε μόλις 11%. 

Εκτός του Πασχαλάκη που ήταν ο MVP του ντέρμπι εξαιρετικοί ήταν και οι Σάστρε, Βιεϊρίνια και Γκάνεα. Οι δυο ομάδες είχαν τους ίδιους αριθμούς στα πατήματα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην εστία του Κουέστα. 

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε καλή ένταση για ένα ντέρμπι παρόλο που είχε προηγηθεί πριν δυο μέρες ευρωπαϊκό παιχνίδι στη Δανία. Ο ΠΑΟΚ κάτι που δεν έκανε καλά στα προηγούμενα ματς και έκανες χθες στο Βικελίδης ήταν ότι πρέσαρε πολύ καλά τον αντίπαλό του και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. 

Αυτό τον βοήθησε γιατί είχε πίσω από τον Μπίσεσβαρ τους Σοάρες και Τσιγγάρα. Βέβαια, από ένα τέτοιο πρέσινγκ όμως ο Άρης θα μπορούσε να είχε προηγηθεί μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άρης αυτή τη στιγμή στο ελληνικό Πρωτάθλημα είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα σε μετατροπή φάσης σε γκολ. 

Τα πρωτεία τα έχει ο Απόλλωνας Σμύρνης. Ο Τσιγγάρας είχε μόλις μία λάθος πάσα κι αυτό μου έκανε εντύπωση και ένα ακόμα τα μπακ των δυο ομάδων, Σάστρε και Γκάνεα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.