«Ο Τάισον υπογράφει για 1.5 χρόνο στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team07 Ιανουαρίου 2023

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ ο Τάισον υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για τον επόμενο 1,5 χρόνο, καθώς ο 34χρονος Βραζιλιάνος έλυσε το συμβόλαιό του με την Ιντερνασιονάλ και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και στους Θεσσαλονικείς.

Η ιστοσελίδα "Uol" αναφέρει πως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Σαχτάρ είναι έτοιμος να υπογράψει με τον "δικέφαλο" παρά το έντονο ενδιαφέρον που υπήρχε για εκείνον και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις των δύο πλευρών είναι προχωρημένες και ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του ΠΑΟΚ, και αν όντως ολοκληρωθεί μιλάμε και μια πολύ ηχηρή κίνηση από τους "ασπρόμαυρους".

Ο Ζοσέ Μπότο γνωρίζει πολύ καλά τον Τάισον καθώς οι δύο τους είχαν κοινή παρουσία στη Σαχτάρ. Στην ουκρανική ομάδα ο 34χρονος επιθετικός είχε καταγράψει 299 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 55 γκολ και 78 ασίστ. Επίσης, έχει αγωνιστεί 43 φορές στο Champions League έχοντας 4 γκολ και 7 ασίστ, ενώ στο Europa League μετράει 54 παιχνίδια, 14 τέρματα και 16 ασίστ.

Με τη Σαχτάρ έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Ουκρανίας, 5 Κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ, ενώ τη σεζόν 2018/19 ανακηρύχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς για τον ουκρανικό σύλλογο.

Στην Ιντερνασιονάλ μετακόμισε τον Απρίλιο του 2021, ενώ ήταν και η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2008. Το 2010 η Μέταλιστ τον είχε αποκτήσει έναντι 6,3 εκατ. ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2013 η Σαχτάρ τον έντυσε στα πορτοκαλί, βγάζοντας από τα ταμεία της 15,2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.