Ο «Τάισον» Νούνιες και το μπέρδεμα με τον Αντόλφο Βαλένσια

Γιώργος Πετρίδης27 Απριλίου 2020

Ήταν μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που... πέρασε και δεν ακούμπησε στον ΠΑΟΚ. Έμεινε περισσότερο στη μνήμη των φίλων της ομάδας για το μικρό μπόι του. Ο Μίλτον «Τάισον» Νούνιες συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο παρότι είναι στα 47 του χρόνια!

Ο κοντόσωμος (δεν ξεπερνούσε το 1,55μ.) επιθετικός με καταγωγή από την Ονδούρα, είχε κάνει 11 εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ της περιόδου 1999-2000 (10 στο Πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο) αλλά ο «Τάισον» -πήρε το όνομα του λόγω της ομοιότητας του με τον μποξέρ Μάικ Τάισον- συνέχισε την καριέρα του και για την ακρίβεια τη συνεχίζει ακόμη.

Αυτό που εξακολουθεί να φέρει... βαρέως, δεν είναι ότι δεν έπαιξε στην ουσία ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ αλλά το ότι δεν του δόθηκαν ευκαιρίες στη Σάντερλαντ όπου βρέθηκε για 19 μήνες αλλά έπαιξε για 44' σε ένα ματς με τη Γουίμπλεντον!

Στα 47 του αγωνίζεται στη Βικτόρια και στη δεύτερη κατηγορία της Ονδούρας και εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε: «Είναι θέμα πειθαρχίας. Έμαθα πολλά από ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα και ήταν μεγαλύτεροι μου. Έτσι παραμένω στο γήπεδο. Είμαι ευγνώμων στον Θεό γι' αυτό αφού τον Οκτώβριο θα γίνω 48 και συνεχίζω να παίζω».

Στην ερώτηση για το πότε σκοπεύει να αποσυρθεί απάντησε γελώντας: «Δεν έχω ορίσει ακόμη ημερομηνία. Σκόπευα να βγάλω τη σεζόν αλλά ήρθε η πανδημία. Σε αυτήν ή στην επόμενη σεζόν θα κάνω στην άκρη για να βρω κάτι άλλο να κάνω και να επιβιώνω».

Τον μπέρδεψαν με τον Βαλένσια!

Μετά τον ΠΑΟΚ ο Νούνιες βρέθηκε στη Σάντερλαντ αλλά μετά από λίγο καιρό αντιλήφθηκε ότι η αγγλική ομάδα έκανε... λάθος αφού στην πραγματικότητα δεν ήθελε εκείνον, αλλά έναν συμπαίκτη του στον Δικέφαλο, τον Αντόλφο Βαλένσια! «Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν για το λάθος τους με το «τρένο» -ήταν το παρατσούκλι του Βαλένσια. Διάβασα γι' αυτό στη συνέχεια όμως οι άνθρωποι της ομάδας προσπάθησαν να με διαβάλουν λέγοντας για παράδειγμα ότι κάπνιζα μαριχουάνα. Δεν μου έδειξαν σεβασμό, τα έλεγαν για να με κάνουν να φύγω επειδή δεν με ήθελαν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.