Ο Τάισον «απάντησε» στο αν ήταν αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου19 Ιανουαρίου 2023

Πολλοί και δικαιολογημένα είναι διστακτικοί με τους παίκτες που έρχονται τον Ιανουάριο, καθώς στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι δύσκολο να βρεθούν ποδοσφαιριστές σε ικανοποιητικό αγωνιστικό επίπεδο που μπορούν να προσφέρουν άμεσα και να είναι, φυσικά, οικονομικά προσιτοί. Ο ΠΑΟΚ πήρε το «ρίσκο» αποκτώντας έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας, που όλοι γνώριζαν ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και το μόνο ερωτηματικό ήταν πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί και σε τι κατάσταση είναι.

Ο Τάισον, λοιπόν, φρόντισε να »απαντήσει» με το καλημέρα, όχι μόνο γιατί σκόραρε ένα πολύ σημαντικό γκολ στον πρώτο προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί έδειξε ότι ήρθε γεμάτος όρεξη να γίνει ηγετικό στέλεχος του νέου ΠΑΟΚ που χτίζεται. Είναι χαρακτηριστική μία στιγμή που ο 35άρης Βραζιλιάνος τρέχει και πιέζει τον Λοντίγκιν σαν να είναι κάποιος ποδοσφαιριστής από τις ακαδημίες που παίρνει την πρώτη ευκαιρία του.

Και η διάθεση του είναι το πιο ενθαρρυντικό σημάδι για την απαιτητική συνέχεια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα χρειαστεί... κεφάτο τον Βραζιλιάνο όχι μόνο για να βοηθήσει με τις ασίστ και τα γκολ του, αλλά και να καθοδηγήσει τους πολύ μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές που θα έχει για συμπαίκτες. Ο Τάισον άλλαξε, επίσης, κατευθείαν το βάθος του πάγκου.

Στο ημίχρονο του ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Λουτσέσκου γνώριζε ότι εκτός του Σβαμπ, του Ολιβέιρα και του Μπίσεσβαρ είχε σαν λύση και έναν παίκτη με υψηλή τεχνική κατάρτιση που μπορεί να διαφοροποιήσει την ροή ενός σγώνα με μία του ενέργεια. Όπως και έγινε. Σκόραρε σε μόλις 2 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε παιχνίδια που «κολλάνε», που στην Ελλάδα, λόγω της φύσης των αντιπάλων που παίζουν αμυντικά, είναι πολλά.

Ο Τάισον δεν είναι ακόμη μία επιλογή. Είναι μία ακόμη πολύ ποιοτική επιλογή. Που μπορεί όχι μόνο να προσφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και να εμπνεύσει τους υπόλοιπους να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Να τους παρασύρει να γίνουν καλύτεροι, να τους «πείσει» ότι μπορούν να κάνουν την καριέρα που έκανε ο ίδιος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.