Ο συντηρητικός ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο

Χρύσανθος Δοβλέτογλου24 Ιανουαρίου 2020

Στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει δύο πρόσωπα, ένα πιο συντηρητικό, όπως σήμερα (23/1) και ένα πιο άναρχο, αλλά και, παράλληλα, πιο ελκυστικό, που αρέσει στο μάτι του φιλάθλου. Το πρώτο, συνήθως, του χαρίζει, απλώς, τις νίκες, στο δεύτερο άλλοτε κερδίζει, άλλοτε όχι, όμως, πάντα, είναι θεαματικός και σκοράρει κατά ριπάς. Οι τίτλοι, πάντως, τις περισσότερες φορές καταλήγουν στις ομάδες που έχουν, πρωτίστως, ουσία.

Οχι ότι δεν έχουν υπάρξει στο παρελθόν σύλλογοι που έχουν συνδυάσει και τα δύο. Εχουν υπάρξει. Αλλά είχαν και τους κατάλληλους, πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές τους σε καλή κατάσταση, για να σηκώσουν το βάρος. Ο Δικέφαλος τη φετινή χρονιά έχει στερηθεί μερικούς από τους πιο κομβικούς του παίκτες. Οι Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια μπορεί να επέστρεψαν, όμως, είναι εμφανές ότι ακόμη δεν έχουν φτάσει στα γνωστά τους στάνταρ, ενώ τελευταία απουσίασε και ένας ακόμη ποδοσφαιριστής βαρόμετρο, ο Κρέσπο.

Επίσης, ο Μπίσεσβαρ μπορεί να κάνει την διαφορά, αν βρεθεί στην καλή του μέρα. Αν δεν βρεθεί, απλά η παρουσία του περνάει απαρατήρητη. Η άποψή μας είναι ότι υπό αυτές τις συνθήκες, στην τελική ευθεία της σεζόν το βάρος θα πρέπει να πέσει στο αποτέλεσμα και, ειδικά, από την στιγμή που ο Αμπέλ Φερέιρα, είτε λόγω τραυματισμών, είτε για λόγους κόπωσης και τακτικής, ακόμη δεν έχει κατασταλάξει σε μία ενδεκάδα.

Ο συντηρητικός ΠΑΟΚ, που δεν θα αρέσει και τόσο στο μάτι, έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο. Και δεν είναι τυχαίο ότι στα παιχνίδια που ο Δικέφαλος δεν κινδύνευσε πολύ ήταν στην ενδεκάδα ο Εσίτι. Ο Νιγηριανός χαφ προσφέρει ισορροπία και σιγουριά στη μεσαία γραμμή και, ίσως, ενόψει πλέι οφ και προημιτελικών του Κυπέλλου, αυτό είναι πιο σημαντικό από το «όσα βάλω και όσα φάω».

Συμφωνούμε με το δόγμα του Αμπέλ Φερέιρα να φτιάξει έναν ΠΑΟΚ ελκυστικό. Αλλά ακόμη χρειάζεται δουλειά μέχρι αυτό να γίνει πράξη και, σίγουρα, αυτή δεν μπορεί να γίνει τώρα, που η αγωνιστική περίοδος κάνει την πιο κρίσιμη καμπή της. Τώρα, θεωρούμε, ότι χρειάζονται επιτυχίες όπως αυτή στην Λαμία και όπως αυτή κόντρα στην ΑΕΚ, για να φτάσει ο Δικέφαλος και την τρέχουσα χρονιά στην επίτευξη των στόχων του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.