Συνταγματολόγος Χρυσόγονος για τα πλαστά πτυχία του δημοσίου: «Έλλειμμα σοβαρότητας από την κρατική διοίκηση»

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2021

Ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στο θέμα για τους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν στο δημόσιο με πλαστά πτυχία σπουδών και δικαιούνται σύνταξη, όπως αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναλυτικά όσα είπε

Αρχικά ανέφερε: «Το θέμα έχει την πολιτική του πλευρά. Φαίνεται να μην μπορεί να ελέγξει αυτούς που επικαλούνται κάποιους τίτλους σπουδών. Δείχνει ένα έλλειμμα σοβαρότητας από την κρατική διοίκηση. Το βασικό είναι ότι θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος, τώρα από όσο γνωρίζω γίνεται έλεγχος».

Στο ερώτημα αν πρέπει τελικά να πάρουν σύνταξη οι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, απάντησε: «Ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί σε αρκετούς. Το ζήτημα είναι ότι πιθανόν να έχει παραγραφεί το αδίκημα σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν έχουν περάσει τα χρόνια και ο υπάλληλος θεμελίωσε δικαίωμα συνταξιοδότησης, τα πράγματα είναι οριακά. Παρείχε υπηρεσίες, τώρα τι υπηρεσίες παρείχε "ο θεός και η ψυχή του". 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο εκτίμησε πως πρέπει να πάρουν σύνταξη, τα δικαστήρια τελικώς αποφαίνονται. Είναι ένα θέμα το οποίο από ηθική άποψη βρίσκεται επί ξηρού ακμής. Έχει δύο πλευρές το ζήτημα, καθώς κρατήθηκαν ασφαλιστικές εισφορές και δούλεψαν με όποιον τρόπο. Πλέον είναι σε μια ηλικία που θεωρητικά δεν μπορεί να δουλέψει άλλο. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους; Θα πεθάνουν της πείνας. 

Δεν είναι εύκολο να κρίνεις». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.