Ο σπουδαίος Γκάμα ετοιμάζεται να πει αντίο: Η προσφορά του στον Άρη

Χρύσανθος Δοβλέτογλου20 Ιουνίου 2022

Ο Μπρούνο Γκάμα δεν είναι ένας ακόμη ξένος που πέρασε από τον Άρη. Θα έχει για πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων της ομάδας, τόσο για την προσφορά του, όσο και για τον ηγετικό του χαρακτήρα. Οπως όλα τα ωραία όμως έτσι και η σχέση Γκάμα-Άρη ολοκληρώνεται και το Metrosport.gr κάνει αναδρομή στην παρουσία του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού στο «Κλ. Βικελίδης».


125 συμμετοχές και 29 γκολ

Συνολικά αγωνίστηκε στον Άρη τέσσερις σεζόν, με απολογισμό 125 συμμετοχές και 29 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ηρθε το καλοκαίρι του 2018 και την πρώτη του χρονιά κατέγραψε 16 εμφανίσεις και δύο τέρματα. Την επόμενη, αφού είχε προσαρμοστεί έδειξε την πραγματική του αξία, έγινε βασικότατο «γρανάζι» των «κιτρίνων» και πραγματοποίησε την πιο γεμάτη του περίοδο, με 39 συμμετοχές και 13 γκολ.

Είχε... ρέντα απέναντι στην ΑΕΚ

Την σεζόν 2019-20 έβλεπε την ΑΕΚ και... σεληνιαζόταν. Είχε καταφέρει εκείνη την περίοδο να σκοράρει κατά της Ενωσης σε τρεις διαφορετικούς αγώνες. Στην ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ για το κύπελλο, στο 2-2 για τα πλέι οφ, επίσης εκτός έδρας και στην ήττα με 1-4 στο «Κλ. Βικελίδης» για τα πλέι οφ. Ο Πορτογάλος άσος βρήκε δίχτυα απέναντι σε όλες τις ομάδες της πρώτης τετράδας εκτός από τον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα, σκόραρε τρία τέρματα κατά της ΑΕΚ, δύο κόντρα στον Ολυμπιακό και ένα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Επίσης, στα αξιοσημείωτα είναι ότι είχε στο ενεργητικό του με τον Άρη επτά κερδισμένα πέναλτι και 11 ασίστ, δικαιώνοντας όσους πόνταραν στο ταλέντο του που είχε ξεδιπλώσει τα προηγούμενα χρόνια τόσο με τη φανέλα της Λα Κορούνια και της Ντνίπρο, όσο και ακόμη πιο παλιά με της Σετούμπαλ και της Ρίο Αβε.

Ο Άρης ήταν ο πιο γεμάτος σταθμός της καριέρας του

Με τον Άρη ο Μπρούνο Γκάμα έδεσε και δέθηκε. Δεν είναι τυχαίο ότι με τους «κίτρινους» κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές και πέτυχε τα πιο πολλά γκολ από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του, 125 και 29 στον αριθμό αντίστοιχα. Με την Λα Κορούνια είχε σταματήσει στις 101, με την Ντνίπρο στις 97, με την Ρίο Αβε στις 75, με την Σετούμπαλ στις 62, με την Μπράγκα στις 19 και με την Αλκορκόν στις 15.


«Από τους πιο δουλευταράδες»

Ο επαγγελματισμός του αποτυπωνόταν καθημερινά στις προπονήσεις. Ο πρώην συμπαίκτης του, Κωνσταντίνος Χατζηπιρπιρίδης, με δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 το είχε τονίσει: «Πήρα πράγματα από τον Μπρούνο Γκάμα, τον Σάσα και τον Σάκιτς. Είναι παιδιά που θα σε βοηθήσουν, όπως και ο Μπερτόγλιο. Έχουν καλή καρδιά, θα βοηθήσουν έναν νεαρό παίκτη. Ο Γκάμα είναι από τους πιο δουλευταράδες εκεί μέσα, παρότι η καριέρα του πλησιάζει στο τέλος της.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.