Ο σπεσιαλίστας Μαντσίνι, το μεγάλο πάρτι στην επίθεση, αλλά και οι αδυναμίες του Αρη...

Βασίλης Μάστορας22 Αυγούστου 2022


Το φετινό όπλο του Αρη που είναι το τεράστιο ταλέντο που υπάρχει στην μεσοεπιθετική γραμμή, «απασφάλισε» χθες στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και «πυροβολούσε» αδιακρίτως. Απλώς πέτυχε μόνο τρεις φορές τον στόχο του. Σε αντίθετη περίπτωση το 3-0 στην πρεμιέρα θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, γιατί ο Αρης χθες έκανε πράγματα και θάματα στην επίθεση. Είχε όμως μεγάλα προβλήματα, στο α’ ημίχρονο, μεσοαμυντικά τα οποία έδωσαν το δικαίωμα στον Λεβαδειακό να δημιουργήσει περισσότερες τελικές και να απειλήσει σοβαρά την εστία του Κουέστα!

Οι φιλοξενούμενοι δεν ήρθαν χθες στο «Κλ. Βικελίδης» με στόχο να παίξουν αμυντικά, κι ό,τι βγει. Το αντίθετο. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πήραν τον… ρόλο του γηπεδούχου, πίεσαν ψηλά, έκλεψαν μπάλες και βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση. Ο Αρης έδειξε να αιφνιδιάζεται από τον τρόπο παιχνιδιού του Λεβαδειακού και συγχρόνως να μην έχει λύσεις. Οι γραμμές των «κίτρινων» δεν είχαν συνοχή, τα τρεξίματα ήταν λίγα και οι κενοί χώροι πάρα πολλοί. Ο Νταμπό ήταν εκτός τόπου και χρόνου, οπότε από την πλευρά του γινόταν όλη η ζημιά. Αποτέλεσμα; Ο Λεβαδειακός να είναι δημιουργικός και επικίνδυνος. Ο Αρης στηριζόμενος στην ποιότητα του είχε κάποιες σποραδικές και ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες, μέχρι που ακούστηκε το πρώτο μεγάλο «μπαμ». Ο Μαντσίνι με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και αντίστοιχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας ανάσα στην ομάδα του Μπούργος. Μέχρι τη λήξη του α’ ημιχρόνου δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, καθώς ο Αρης εξακολουθούσε να ψάχνει τα πατήματα του, παρά το καλό παιχνίδι από Μαντσίνι και Πάλμα. Παρ’ όλα αυτά στις καθυστερήσεις ακούστηκε το δεύτερο μεγάλο «μπαμ», πάλι με «εκτελεστή» τον Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος με ενέργεια που ακινητοποίησε την άμυνα του Λεβαδειακού, σημείωσε το 2-0.

Οι καρδιές των φίλων του Αρη που είχαν κακά προηγούμενα με αντιπάλους αυτού του επιπέδου, πήγε στη θέση τους. Ο Μπούργος δεν επαναπαύθηκε. Βλέποντας τα ολοφάνερα προβλήματα της ομάδας έκανε δύο αλλαγές. Εβγαλε Νταμπό-Καμάτσο και έβαλε Ντιόπ-Μανού Γκαρθία. Οι κινήσεις αποδείχθηκαν καταλυτικές. Ο Αρης ανέβασε τις γραμμές, ο Μανού «έχτιζε» τις επιθέσεις με ορθολογισμό, η μπάλα κυκλοφορούσε περισσότερο γρήγορα και οι «κίτρινοι» είχαν πολλές επιλογές για να φθάσουν στο γκολ. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, σε σχέση με το α’ ημίχρονο, αλλά αξιοποίησαν μόνο τη μία, ύστερα από συνεργασία-ζωγραφιά, Πάλμα-Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός που στο α’ ημίχρονο «θυσιάστηκε» βγαίνοντας έξω από την περιοχή για να δημιουργήσει χώρους, ήταν πρωταγωνιστής στο β’ ημίχρονο, επιβεβαίωσε την ικανότητα του στο σκοράρισμα, αλλά «πέταξε» και άλλες τρεις τεράστιες ευκαιρίες.

Το 74ο ήταν μία ακόμη ξεχωριστή στιγμή του χθεσινού αγώνα. Ο Ζαρβίνιο μπήκε στο παιχνίδι αποθεωνόμενος απ’ όλο το γήπεδο. Στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε ότι όταν θα επανέλθει πλήρως έχει να δώσει πράγματα στην ομάδα.

Και ο Αρης όμως μπορεί, και επιβάλεται, να γίνει καλύτερος με «σύμμαχο» τον χρόνο. Γιατί μία ομάδα που βάζει μεγάλους στόχους, δεν έχει το δικαίωμα να χάνει βαθμούς αδικαιολόγητα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.