O Σούντγκρεν είναι και πάλι εδώ

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2020

Η τελευταία φορά που ο Ντάνιελ Σούντγκρεν φόρεσε φανέλα βασικού ήταν τον περασμένο Μάρτιο, και πιο συγκεκριμένα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του περσινού Πρωταθλήματος.

Από τότε μέχρι και εχθές, οπότε και ο Σουηδός αμυντικός επέστρεψε σε δράση, μεσολάβησαν πολλά επεισόδια. Σε σημείο μάλιστα που το μέλλον του στο ποδόσφαιρο φαινόταν ότι θα είναι εκτός Αρη. Ο υπ’ ατμόν επί Ένινγκ, όμως, Σούντγκρεν έφτασε μέσα σε λίγους μήνες να υπολογίζεται από τον Άκη Μάντζιο. Ο τελευταίος τον επανέφερε με το υπόλοιπο σύνολο και τον έκανε, μέσω των πολύωρων συζητήσεων που είχε μαζί του, να νιώσει ξανά σημαντικός για την ομάδα. Το επιστέγασμα της προσπάθειας και των δύο για ένα διαφορετικό μέλλον απ’ αυτό που προδιαγράφονταν πριν λίγους μήνες, ήρθε με τη χθεσινή παρουσία του Σουηδού στην 11άδα. Έστω και από “καραμπόλα”, λόγω της ξαφνικής απουσίας του Γκάνεα. Στο πρώτο του 90άλεπτο, μετά από επτά μήνες (!) και για το επίπεδο ετοιμότητας του, ήταν αρκετά δραστήριος στη δεξιά πλευρά με ανεβάσματα και καλές συνεργασίες.

> Από τη “σύγκρουση” ξανά στο γήπεδο 

Η αρχή της “σύγκρουσης” ήρθε με τις δηλώσεις του 28χρονου σε Μέσο της Σουηδίας, με τις οποίες είχε καταφερθεί κατά πάντων στην ομάδα, ακόμα και κατά των συμπαικτών του. Αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να κληθεί σε απολογία, να τεθεί εκτός ομάδας και να ενημερωθεί ο ατζέντης του να του βρει ομάδα. Η πόρτα της εξόδου από το “Κλεάνθης Βικελίδης” ήταν πιο κοντά από ποτέ. Ακολούθησε νέο επεισόδιο. Η άρνησή του να παίξει στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα play off, όταν ο Αρης είχε ξεμείνει από παίκτες (λόγω ban). Στάση που είχε προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στις τάξεις των Κιτρινόμαυρων. Η απόφαση για αποχώρηση του Σουηδού ήταν πλέον ειλημμένη και σε νέα συζήτηση του Άγγελου Χαριστέα, τότε, με τον ατζέντη του έγινε προσπάθεια να λυθεί το συμβόλαιό του. Η χρονική διάρκεια (σσ 2022) και η μεγάλη αποζημίωση που αξίωνε ωστόσο στάθηκαν αξεπέραστο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις και ο παίκτης ουσιαστικά “κάθισε” στο συμβόλαιό του.

Οσο ο Μίκαελ Ένινγκ και ο Άγγελος Χαριστέας είχαν τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος, ο Σούντγκρεν ήταν… ξένο σώμα. Εμεινε εκτός προετοιμασίας και μέχρι πρόσφατα δεν συμμετείχε ούτε στις ομαδικές προπονήσεις. Η έλευση του Άκη Μάντζιου, όμως, άλλαξε άρδην τα δεδομένα για τον ποδοσφαιριστή και το μέλλον του. Η “επιστροφή” του στον Αρη οριστικοποιήθηκε εχθές στους “Ζωσιμάδες”. 230 ημέρες μετά από την τελευταία φορά που είχε φορέσει φανέλα βασικού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.