Ο Σουηδός του Άρη το πήρε αλλιώς!

Γιώργος Στράντζαλης15 Φεβρουαρίου 2020

Ενα γκολ αποδείχθηκε αρκετό στο τελικό ταμείο των 180’ απέναντι στον Ατρόμητο για να δώσει στον Αρη το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το “χρυσό” γκολ σημειώθηκε διά… ποδός τού Ντάνιελ Λάρσον, ο οποίος υπέγραψε το διπλό στο Περιστέρι και έστειλε την ομάδα του στην κλήρωση της επόμενης Πέμπτης. “Σημαντικό γκολ για εμένα, ίσως το πιο σημαντικό στην πορεία μου στον Αρη”, είπε γεμάτος αυτοπεποίθηση λίγες ώρες μετά το παιχνίδι.

Με τις επιδόσεις του ο Σουηδός επιθετικός εξελίσσεται ως παίκτης… κλειδί για τον Αρη και σ’ έναν θεσμό στον οποίο η ομάδα του έχει ως βασικό στόχο να φτάσει μέχρι τον τελικό. Στις τέσσερις αναμετρήσεις έχει τρεις ασίστ και ένα γκολ. Με απλά λόγια έχει συμμετοχή σε όλα τα τέρματα του Αρη στο Κύπελλο. Κόντρα στην Ξάνθη ο Λάρσον έδωσε την ασίστ στον Μπράουν Ιντέγε που πέτυχε το 0-1 στην ακριτική πόλη, ενώ στον δεύτερο αγώνα, στη νίκη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», είχε δύο ασίστ.

Προχθές το βράδυ βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα αξιοποιώντας την άψογη κάθετη πάσα του Γκάμα. Κι ενώ ο Μέγερι υπολόγιζε ότι ο Λάρσον θα πλασάρει με το αριστερό, αυτός το πήρε αλλιώς, άλλαξε πόδι και με το δεξί εξωτερικό φάλτσο ξεγέλασε τον Ούγγρο στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και τον Αρη στα ημιτελικά. Γενικώς, όμως, ο Λάρσον το τελευταίο διάστημα το έχει πάρει αλλιώς και η παρουσία του στο Περιστέρι ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα της αγωνιστικής του μετάλλαξης.

Οι αριθμοί του έρχονται ως ο αδιάψευστος μάρτυρας να αποδείξουν του λόγου το αληθές. Μέχρι στιγμής ο Σουηδός επιθετικός έχει τέσσερα γκολ και επτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Επιδόσεις που “έπιανε” στα ποδοσφαιρικά του... νιάτα. Για την ακρίβεια, στην τελευταία του σεζόν (2011-12) με τη Μάλμε – και πριν μεταγραφεί στην ισπανική Βαγιαδολίδ στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου – είχε έξι γκολ και πέντε ασίστ.

Τη φετινή σεζόν η αγωνιστική μετάλλαξη του 32χρονου ουσιαστικά άρχισε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έναν γύρο πριν. Η αποβολή του Μπράουν Ιντέγε έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να κερδίσει ο Σουηδός την χαμένη (μέχρι τότε) εμπιστοσύνη των προπονητών του, καθώς από το ξεκίνημα της σεζόν είχε χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα και ήταν κάπου ανάμεσα στον… πάγκο και στο γήπεδο έχοντας περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Η πρώτη βασική αλλαγή ήταν η τοποθέτησή του στην κορυφή της επίθεσης, ακολούθησε το γκολ που σημείωσε στο ίδιο παιχνίδι και στο αμέσως επόμενο με την Λαμία. Εκ τότε, ουδέποτε βγήκε από το βασικό σχήμα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά διαφοροποιήθηκε ο ρόλος του καθώς από το αριστερό άκρο της επίθεσης μεταφέρθηκε στην κορυφή, δίπλα στον Μπράουν Ιντέγε με τον οποίο συνεργάζονται άψογα. 

Ο ένας ανοίγει χώρους για τον άλλον και υπάρχει μία αλληλοβοήθεια η οποία ταυτόχρονα με τις δικές τους διακρίσεις χαρίζει βαθμούς και στην ομάδα. “Είμαι εδώ για να κάνω χαρούμενο τον Μπράουν”, είπε μετά το παιχνίδι στο Περιστέρι ο Λάρσον, “απαντώντας” κατά κάποιο τρόπο στον Νιγηριανό ο οποίος λίγο νωρίτερα δήλωνε πως αν δεν ερχόταν η πρόκριση, θα ήταν ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος! Ο Σουηδός όμως φρόντισε να του διατηρήσει το χαμόγελο, ταυτόχρονα να ανεβάσει τις δικές του “μετοχές”, οι οποίες είναι αλήθεια ότι στο ξεκίνημα της σεζόν είχαν αρχίσει να πέφτουν και να μετατρέψει την άλλοτε κλονισμένη σχέση του με την ομάδα σε σχέση αγάπης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.