Ο Σοτέλδο αρνήθηκε απίθανα χρήματα, γιατί θέλει να κάνει μεγάλη καριέρα

Κώστας Πετρωτός13 Ιουλίου 2022

Η φιλοδοξία ενός παίκτη είναι, για τα περισσότερα μεγάλα κλαμπ, το απόλυτο κριτήριο για να τον επιλέξουν. Αν συμφωνήσουμε με αυτή την άποψη, τότε στον ΠΑΟΚ έχουν στοχεύσει διάνα που έχουν ρίξει το βάρος στην έλευση του Σοτέλδο. Ο 25χρονος Βενεζουελάνος προτάσσει ως πρώτο κριτήριο στην καριέρα του την ποδοσφαιρική ανέλιξή του και όχι τα χρήματα και το έχει αποδείξει. 

Πριν 2,5 χρόνια, η Αλ Χιλάλ με τον Λουτσέσκου προπονητή είχε προσφέρει στην Σάντος επτά εκατομμύρια δολάρια για να τον αποκτήσει, ο τότε πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας, Ορλάντο Ρόλο είχε αποδεχθεί την πρόταση, όμως, η μεταγραφή κόλλησε στην άρνηση του παίκτη να πάει στην Σαουδική Αραβία να παίξει ποδόσφαιρο. Μάλιστα, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός είχε μιλήσει δημόσια για εκείνη την πρόταση. 

Σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει: «τα χρήματα που μου έδιναν ήταν απίστευτα. Θα μπορούσα να είχα φτιάξει την ζωή μου μια κι έξω, αλλά δεν είναι αυτή η νοοτροπία μου. Ο σκοπός μου είναι να συνεχίσω να βελτιώνομαι ως παίκτης και κάποια στιγμή να φτάσω να παίζω σε έναν μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη». Αυτή η κάψα του Βενεζουελάνου να παίξει στην Ευρώπη είναι και το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ στην προσέγγιση που έχει κάνει προς την πλευρά του παίκτη. 

Γι’ αυτό και ο Ζοσέ Μπότο έχει καταφέρει να τον κάνει σύμμαχό του. Ωστόσο, εν τέλει δεν είναι αυτό που θα κρίνει αν ο παίκτης έρθει στην Ελλάδα και τον Δικέφαλο. Όπως και στην περίπτωση του Κάλεντ Νάρεϊ, που επίσης ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής έχει «ψήσει» και έχει συμφωνήσει μαζί του, το ζητούμενο είναι τα χρήματα που ζητάει η Τίγκρες για τον δανεισμό και το μπάι-άουτ. Ας ελπίσουμε να βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή, γιατί και αυτή η περίπτωση πάει να γίνει σίριαλ που κουράζει τον κόσμο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.