Ο Σον Κεμπ ξαναφτιάχνει τον μύθο του, πουλώντας... κάνναβη

Μάνος Χατζάκης08 Δεκεμβρίου 2020

Η είδηση, αν μπορεί να λεχθεί έτσι, πως ο Γουόλτερ Μπέρι βρήκε την αλήθεια του επενδύοντας στην ινδική κάνναβη, όπως διαβάσατε στο θέμα του metrosport.gr πέρασε τα στενά ελληνικά διαδικτυακά σύνορα για τον εξής λόγο:

Επειδή ο "Truth" μεγαλούργησε στα παρκέ της Α1.

Σε τέτοια θέματα, οι -open minded- χώρες του κόσμου φιλοξενούν ανάλογα δημοσιεύματα στην ενότητα "business", τη στιγμή που το νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας προσπαθεί ακόμη να ορίσει το νόμιμο από το παράνομο, με αποτέλεσμα ανάλογες προσπάθειες σε εγχώριο επίπεδο να αντιμετωπίζονται καχύποπτα.

Από τους πρώτους, που θα χαμογέλασαν με ικανοποίηση, αν διάβαζαν για το άνοιγμα του Μπέρι στην αγορά της κάνναβης, θα ήταν ο Σον Κεμπ.

Ναι, ο -κάποτε- σταρ του ΝΒΑ, ο οποίος "γκρέμιζε" μπασκέτες με τα καρφώματά του αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Σιάτλ Σούπερσονικς, υπηρετή την ίδια βιομηχανία από τα τέλη Οκτωβρίου του 2020

Με... PR Manager τον Πέιτον

Η 30ή μέρα του Οκτώβρη σηματοδότησε την επαγγελματική στροφή του Σον Κεμπ, ο οποίος έκανε τα εγκαίνια του καταστήματός του στο κέντρο της πόλης, όπου άφησε το αποτύπωμά του.

Οπως έκανε και στα τέλη της δεκαετίας '90 με τη σειρά παπουτσιών "Kamikaze", γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών, τα οποία για να αποκτήσεις έπρεπε να δουλεύεις διπλοβάρδια για έναν μήνα.

Ο ίδιος δεν θυμίζει σε πολλά την αέρινη φιγούρα, που... πετούσε τη δεκαετία του '90, αλλά ο κόσμος εκεί, σίγουρα, θυμάται. Κι αν δεν θυμάται, τα γκράφιτι στους τοίχους που περιβάλλουν το κατάστημα, θα υπενθυμίσουν και σε όσους ασθενεί η μνήμη.

Στο πλευρό του Κεμπ βρίσκεται ο Γκάρι Πέιτον με τον οποίο ταυτίστηκε καλαθοσφαιρικά, προσφέροντας "υπερηχητικές" στιγμές στους Σόνικς. Ξέρετε, ο Πέιτον βρίσκεται ήδη στην μπίζνα τον τελευταίο χρόνο, άρα έχει να προσφέρει συμβουλές στον -κάποτε- συμπαίκτη του.

Η εταιρεία του Πέιτον ονόματι "CannaSports" εμπορεύεται φιαλίδια ατμισμού με TCH και CBD, όπως επίσης και μπαταρίες στα χρώματα των Σούπερσονικς.

"Ηρθα εδώ, για να στηρίξω τον αδελφό...", είπε ο Πέιτον, κόβοντας την πράσινη κορδέλα στην τελετή των εγκαινίων, μαζί με τον Κεμπ.

"Εννοείται ότι θα βοηθήσω τον φίλο μου να προωθήσει τα προϊόντα του, πρόσθεσε.

Το μαγαζί του Κεμπ εδρεύει στη 1st Avenue του Σιάτλ, όχι μακριά από την Climate Pledge Arena, και έχει έκταση 4.000 τ.μ.

"Η εταιρεία φέρει το όνομά μου και δούλεψα σκληρά για να να δημιουργήσω το "Shawn Kemp’s Cannabis. Θέλω να προσφέρω τα καλύτερα είδη, παρέχοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, αλλά και τις τιμές", δήλωσε ο Κεμπ ανήμερα των εγκαινίων.

Εκτός του Πέιτον, ο οποίος θα είναι κοντά του, ο Κεμπ έχει άλλους δύο συνεταίρους. Ενας εξ' αυτών, ο Ράμσεϊ Χάμιντ τόνισε πως η εταιρεία τους σύντομα θα γιγαντώσει.

Σβήνοντας το αμαρτωλό παρελθόν

Ο Σον Κεμπ δεν πέρασε και λίγα. Ηταν σταρ, αλλά είχε και αδυναμίες, όπως τόσοι και τόσοι συνάδελφοί του στο ΝΒΑ. Το 2005, δύο μόλις χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του, και, μετά από έλεγχο αστυνομικών, συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, γιατί στο αμάξι του βρέθηκαν ποσότητες μαριχουάνας και κοκαΐνης. Ο Κεμπ έζησε και την εμπειρία της φυλακής, πληρώνοντας λάθη του ή έστω μέρος αυτών.

Ο κάθε άνθρωπος, όπως λένε, έχει και δεύτερη ευκαιρία. Τα λεφτά από το μπάσκετ δεν ήταν, όμως, το "αμερικανικό όνειρο" του 51χρονου σήμερα Κεμπ, αν και χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, για να το κάνει βίωμα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρηματικές προσπάθειες -με βάση την κάνναβη- δεν αποτελούν ταμπού. Αντιθέτως, αντιμετωπίζονται ως "κανονικές" πρωτοβουλίες.

Το κράτος έχει έσοδα, ο κόσμος ευχαριστιέται τις παρεχόμενες υπηρεσίες και, κάπως έτσι, ο Σον Κεμπ ξαναφτιάχνει τον μύθο του, μακριά από τις περιπέτειες του παρελθόντος.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.