Ο «σοφός» Μπράμπετς και η πολυτιμότητα της διαχείρισης μίας τεράστιας επιτυχίας

Βασίλης Μάστορας20 Σεπτεμβρίου 2022

Το νέκταρ της επιτυχίας, είναι… μεθυστικό. Πολλές φορές σε οδηγεί σε παραζάλη που σε… εκτροχιάζει από τον στόχο σου. 

Είναι άλλο όμως το… «μεθύσι» της ευτυχίας από την κατάκτηση ενός τίτλου και άλλο από τη νίκη σ’ ένα ντέρμπι. Ανεξαρτήτως από το αν μία ομάδα έριξε στο καναβάτσο τον μόνιμο Πρωταθλητή Ελλάδας. Όταν όμως μία νίκη, όσο μεγάλη κι αν είναι σε αξία λόγω του αντιπάλου, αποτελεί απλώς το κομμάτι μίας μεγάλης εικόνας, χρειάζεται προσοχή. Γιατί ένα κομμάτι του παζλ που συνθέτει τη μεγάλη εικόνα ενός στόχου, έχει την ίδια αξία με το αντίστοιχο που θα «κατακτηθεί» με νίκη επί μίας μικρομεσαίας ομάδας.

Είναι λογικό ο κόσμος του Αρη, μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού, να νιώθει ξεχωριστή ικανοποίηση και καλά κάνει. Δεν κερδίζει μία ομάδα κάθε ημέρα τον Πρωταθλητή. Δικαιούται μάλιστα ο κόσμος να συνεχίσει τους πανηγυρισμούς όσο θέλει. Το θέμα είναι να μην παρασυρθούν απ’ αυτούς προπονητής και ποδοσφαιριστές. Ο Αρης, όπως και όλες οι ομάδες της κατηγορίας ανεξαρτήτως από τους στόχους, έχουν μεγάλο δρόμο μέχρι να φτάσουν στο σημείο να απολαύσουν όλο το νέκταρ της ευτυχίας. Κάτι τέτοιο χρονικά θα γίνει κοντά στην άνοιξη. Όταν θα ακουστεί και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στους αγώνες των πλέι οφ. Μέχρι τότε υπάρχει δουλειά και «χτίσιμο» αγώνα με τον αγώνα του στόχου.

Ναι, ο Αρης έκανε κάτι σπουδαίο την προηγούμενη Κυριακή και μάλιστα με ανατροπή. Είχε όμως και αδυναμίες τις οποίες θα πρέπει να τις διορθώσει. Ακόμη κι αν έκανε ένα τέλειο παιχνίδι δεν θα είχε το δικαίωμα να χαλαρώσει. 

Καμία επιτυχία δεν αποτελεί εγγύηση για την επόμενη και καμία αποτυχία δεν σηματοδοτεί τα επόμενα 90 λεπτά. Ο Αρης έχει ψυχολογία και τον χρόνο της διακοπής για να παρουσιαστεί καλύτερος στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος, έχοντας πάντα στο μυαλό του τη διαχείριση και των επόμενων επιτυχιών Ετσι είναι ο Πρωταθλητισμός. 

Δεν σε επιτρέπει να ξαποστάσεις, παρά μόνο στο τέλος. Και ο Μπράμπετς, παίκτης απ’ αυτούς που δεν «πετούν στα σύννεφα», είπε δυο «σοφές» κουβέντες το βράδυ της Κυριακής: «Υπάρχουν πολλά που πρέπει να βελτιώσουμε. 

Η διακοπή λόγω των Εθνικών θα μας δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουμε. Όταν επιστρέψουμε στο πρωτάθλημα, ευελπιστώ να έχουμε καλύτερη εικόνα. Κάθε νίκη μάς ανοίγει την όρεξη για κάτι περισσότερο! Πρέπει, όμως, να είμαστε… πεινασμένοι για νίκες όλη τη χρονιά». Θα είναι χρήσιμο να αποτελέσουν «πιλότο» για όλο το κλαμπ.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.