Ο Σκουλάς είπε την πιο μεγάλη αλήθεια

Κυριάκος Θωμαϊδης24 Οκτωβρίου 2021

Κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για πολλά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Όμως η κατηγορία που του απήυθυνε ένας συνάδελφός του, ίσως είναι η πιο σοβαρή.

Ο διεθνής διαιτητής Μανώλης Σκουλάς αποφάσισε να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του και στην επιστολή παραίτησής του είπε μια μεγάλη αλήθεια: Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής χρησιμοποιεί την τηλεκριτική των αποφάσεων των διαιτητών ως εργαλείο πολιτικής.

Όταν ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να δίνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την κριτική των φάσεων κάθε αγωνιστικής, θεωρήσαμε ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία. Εξυπηρετούσε τη διαφάνεια, την οποία τόση ανάγκη έχει η ελληνική διαιτησία.

Μόλις έγιναν τα πρώτα βήματα, ο αρχιδιαιτητής εμφανίστηκε διστακτικός με τις συγκρούσεις. Παρότι ρηξικέλευθος, ένοιωσε το χαλί να φεύγει κάτω από τα πόδια του όταν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ απέσυραν την εμπιστοσύνη τους.

Στράφηκε στα εύκολα θύματα. Στους Ελληνες διαιτητές. Εργαλειοποίησε το περιβόητο βίντεο, αθώωνε όσους νόμιζε ότι ήλεγχε και ενοχοποιούσε όσους διαιτητές δεν είχαν την εύνοιά του.

Αυτό ακριβώς λέει ο Μανώλης Σκουλάς, παρότι ο λόγος που αποχωρεί από τη διαιτησία είχε να κάνει με το ότι ήθελε να προλάβει την καρατόμησή του από τον πίνακα των διεθνών.

Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να απαξιώνεις τους διαιτητές, δημιουργώντας φατρίες. Δυστυχώς ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση για να προστατεύσει τον εαυτό του από τα πυρά των μεγάλων ομάδων και να διατηρήσει τους ορισμούς των ξένων διαιτητών.

Πρόκειται για μια ανερμάτιστη πολιτική, η οποία θα αναδειχτεί το καλοκαίρι του 2022, όταν ο ακριβοπληρωμένος Αγγλος παραδώσει καμένη γη. Τούτη την ώρα απλώς προσπαθεί να σχεδιάσει επί χάρτου. Να μπορέσει να βγάλει τη χρονιά και να βρει τον Ελληνα διάδοχό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.