Ο σκουφάτος Ραζβαν θύμισε κάτι από τα παλιά και είχε λόγο γι' αυτό

Κώστας Πετρωτός11 Νοεμβρίου 2022

Η εικόνα του ΠΑΟΚ χθες ήταν η εικόνα του προπονητή του. Γεμάτος ενέργεια και διάθεση. Τα έβαλε με τον Αντρίγια όταν δεν «έσπασε» την μπάλα για να μπει το 0-3 νωρίτερα, κατήγγειλε... on camera την κόκκινη που δεν δόθηκε στο μαρκάρισμα γοα καθαρή δεύτερη κάρτα του Ρομαό, τα είπε ένα χεράκι με τους οπαδούς του Ιωνικού για λίγο, είχε σύντομο διάλογο με τον Φιλίπε Σοάρες, στο τέλος έκανε και δηλώσεις. Ο… σκουφάτος Ραζβάν θύμισε κάτι από τα παλιά και φαντάζομαι δεν διαφωνεί κανείς ότι σε αυτό το one man show, τον ώθησε η εικόνα που έβγαζε η ομάδα του μέσα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, για την ακρίβεια ο καλύτερος φετινός ΠΑΟΚ, γιατί ακόμη κι αν τον συγκρίνει κανείς με την εμφάνιση στο Καραϊσκάκη θα διαπιστώσει ότι εκεί ο Δικέφαλος διακρίθηκε σε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, ενώ στην Νεάπολη έπαιξε ποδόσφαιρο από την πρώτη ως την τελευταία σπιθαμή του γηπέδου. Το χθεσινό σύνολο είχε και ενέργεια και ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και παίκτες με νέες ιδέες, Τα είχε όλα για να διασπάσει το τείχος που επιχείρησαν αρχικά να στήσουν οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού. Ανεπιτυχώς και γι’ αυτό στο δεύτερο μέρος προσπάθησαν να πάρουν τα ρίσκα τους που παραλίγο να κάνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού. Ας όψεται η αστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ σε συγκεκριμένες φάσεις.

Ήταν ξεκάθαρο ότι η χημεία ενδεκάδας που παρέταξε ο Λουτéσκου ήταν σε υψηλά επίπεδα. Είχε τον Σβαμπ και τον Αουγκούστο μεν στην ενδεκάδα, μαζί τους δεν ήταν ο Ντάντας, αλλά ο Φιλίπε και αυτός κάλυψε το κενό.

Η αριστερή πλευρά για δεύτερο σερί παιχνίδι ήταν ό,τι καλύτερο είχε ο ΠΑΟΚ. Αυτή την φορά και ο Ράφα και ο Κωνσταντέλιας ανέβασαν κι άλλο στροφές είχαν ακόμη καλύτερες συνεργασίες. Ο ένας μαθαίνει τον άλλο καλύτερα και απόδειξη αυτού είναι η άψογη συνεργασία που είχαν στην φάση του 0-1. Ο Ράφα πάσαρε στον Ντέλια, κινήθηκε έξυπνα στην περιοχή του Ιωνικού και την κατάλληλη στιγμή με μια γλυκιά πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Φιλίπε να φωνάξει παρών.
Το πιο εντυπωσιακό, όμως, ήταν οι ενέργειες του νεαρού Βολιώτη στο δεύτερο και το τρίτο γκολ. Και οι δύο φάσεις αρχίζουν από δικό του κλέψιμο. Κάτι λέει αυτό αν μη τι άλλο. Ο Κωνσταντέλιας δεν είναι απλά ο νεαρός με την καλή ατομική τεχνική, αλλά διαθέτει και νοοτροπία ολοκληρωμένου ποδοσφαιριστή (του το αναγνώριζαν και οι οπαδοί του Ιωνικού με το χειροκρότημά τους) , μαχητή που κυνηγά κάθε μπάλα μέσα στο γήπεδο και έχει βάλει από μικρός τα κλεψίματα στο ρεπερτόρτιο του. Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς θυμούνται το περσινό παιχνίδι με την Σλόβαν στην Τούμπα που ο Κωνσταντέλιας είχε περάσει αλλαγή. Υπάρχει μία χαρακτηριστική φάση σε εκείνο το παιχνίδι, όταν ο νεαρός άσος τρέχει από την επίθεση στην άμυνα για να προλάβει να κόψει μία αντεπίθεση των παικτών της σλοβακικής ομάδας και τα καταφέρνει. Αυτό ήταν το πρώτο δείγμα της νοοτροπίας του που χθες την είδαμε πολύ πιο έντονα.

Ο «Ντέλιας», λοιπόν, έχει μπει ορμητικά στην ζωή της ομάδας και έχει την ικανότητα να κάνει και τους άλλους να ακολουθήσουν τον δικό του ρυθμό. Προφανώς, δεν είναι ακόμη ένας έτοιμος παίκτης, έχει αρκετά να μάθει σε επίπεδο τακτικής και τρόπου συμπεριφοράς που θα πρέπει σε στιγμές των αγώνων να συνάδει με αυτή την εικόνα. Ο Σβαμπ δίνει ισορροπία και ο Ραζβάν ποιοτικές πάσες και κυρίως γεμίσματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.