«Ο Σιόβας λειτούργησε περισσότερο συναισθηματικά»

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2020

Ο βετεράνος τερματοφύλακας, Αντώνης Μήνου φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στο ντόρο που δημιουργήθηκε με το κόψιμο του Δημήτρη Σιόβα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής, Φαν Σχιπ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Εγώ περίμενα από τον Σχιπ να έχει λίγο πιο ελαστική απόφαση για τον Σιόβα για να χρυσώσει το χάπι. Ο Σιόβας μπορεί να παίζει και στις δυο πλευρές και η Εθνική μας δεν έχει την πολυτέλεια να έχει παίκτες που μπορεί να αγωνίζονται σε πολλές θέσεις. Θα πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι στις αποφάσεις που παίρνουμε. Πριν αποκλειστεί ο Σιόβας, διάβασα πολλά δημοσιεύματα ότι ο παίκτης έθειξε κάποιον συμπαίκτη του. 

Στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβούν πολλά, να μείνουν παίκτες στα πιτς και γι΄ αυτό είπα θα πρέπει η απόφαση να ήταν πιο ελαστική. Ο Σιόβας λειτούργησε περισσότερο συναισθηματικά γιατί γνώριζε από παλιότερα τα παιδιά. Αυτά τα χρόνια που η Ελλάδα απέτυχε έδειξε ότι έχει χαθεί το ομαδικό πνεύμα, κάτι που είχε με Ρεχάγκελ και Σάντος. Πρέπει σε ένα σύνολο να είσαι δεμένος και να παραβλέπεις κάποια πράγματα. 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή όλο αυτό που έγινε ήταν λανθασμένο, αλλά δεν θεωρώ ότι ήθελε να θίξει τον κ. Σχιπ. Βέβαια, τις επιλογές πάντα πρέπει να τις κάνει ο προπονητής. Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε και γιατί μένουν εκτός κάποιοι ποδοσφαιριστές. Δεν αξίζουν; Οι παλαιότεροι που έχουν περισσότερες παραστάσεις αξίζουν κάποιον μεγαλύτερο σεβασμό από τα νέα παιδιά που έρχονται στην Εθνική ομάδα. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο παίκτης παρεμβαίνει στις κλήσεις και ποιοι θα αγωνίζονται. Δεν μπορεί να γίνει κριτική με 2-3 παιχνίδια. Θέλει διάρκεια για να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και τα αποτελέσματα που θα φέρει. Εγώ αν ήμουν προπονητής και είχα Μανωλά και Παπασταθόπουλο που θα έπαιζε ο Σιόβας»;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.